Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea unui credit de nevoi personale

Autor:

Bancherul.ro
2020-03-10 20:02

Dobanzile Anuale Efective (DAE) practicate de banci pentru refinantarea creditelor de nevoi personale variaza intre 8,44% si 16,07%, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul un numar de 16 imprumuturi de acest tip, din ofertele unui numar de 11 banci.

Astfel, cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale in lei le gasim la Banca Romaneasca, Banca Transilvania si CEC Bank, in timp ce bancile cu cele mai ridicate costuri sunt Idea Bank, Alpha Bank si Raiffeisen Bank.

Topul a luat in considerare doar dobanzile standard, nu si pe cele oferite in conditii speciale, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau achizitia altor produse bancare, precum un card de credit sau o asigurare de viata.

DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care ia in calcul atat dobanda, cat si comisioanele, este in medie de 12,77% la cele 16 credite de refinantare luate in calcul.

DAE medie la creditele de refinantare este mai mica decat media DAE la creditele noi pentru consum, care se situeaza la 13,68% (vezi aici detalii).

Cele mai multe banci au in oferte credite de refinantare speciale, care difera de cele standard in principal prin dobanda diferita, de regula putin mai mica, cu scopul de a atrage clientii de la bancile concurente.

De exemplu, daca facem o comparatie intre cel mai ieftin credit de refintare, cu o DAE de 8,44%, de la Banca Romaneasca si cel mai scump credit de nevoi personale, la Unicredit, cu o DAE de 17,11%, diferenta intre cele doua rate lunare este de 85 de lei.

Concret, prin refinantarea la Banca Romaneasca a unui credit de la Unicredit, castigul este de 85 de lei lunar sau 1.020 de lei intr-un an.

Castigul poate fi si mai mare in cazul refinantarii unui credit de la IFN-uri, care au dobanzi la credite mult mai ridicate decat bancile.

 

Comentarii

De la: popescuSubiect:

CONVERSIE

Comentariu:

Ar face bine sa vina cu o oferta pentru clientii CHF ca de nu ii ia mama d.....

De la: ClientSubiect:

PLANGERE PENALA

Comentariu:

Daca nu se voteaza proiectul de lege de conversie CHF com depune dosar de urmarire penala impotriva Bancii Romanesti. E timpul sa dovedim cine are dreptate clientii inselati sau Banca Romaneasca, Banca Raiffeisen si alte bani care au acordat credite. Asa vom lamuri odata pentru totdeauna cine a inselat, mintit si dus in eroare clientii. Pana acum in instanta bancile declarau ca nu aveau informatii cu privre la devalorizarea cursului la data acordarii, ei bine acum s-a aflat, ia o mica/mare vina o are si nationala. In momentul de fata drepturile constitutionale ale clientilor au fost incalcate. ARTICOLUL 47 (1) Statul este obligat s? ia m?suri de dezvoltare economic? și de protecție social?, de natur? s? asigure cet?țenilor un nivel de trai decent. - ne-au asigurat cei de la BNR pe viata ...

De la: POPESCUSubiect:

CONSTITUTIA ROMANIEI - Nivelul de trai

Comentariu:

CONSTITUTIA ROMANIEI (mesaj trimis de CLIENT în data de 14.02.2020, 16:13) ARTICOLUL 47 (1) Statul este obligat s? ia m?suri de dezvoltare economic? și de protecție social?, de natur? s? asigure cet?țenilor un nivel de trai decent. Adica Guvernul Romaniei, Parlamentul si in speta BNR erau obligate prin Constitutie sa protejeze clientii de astfele de credite. In momentul de fata toti clientii care au credite in CHF le recomand sa dea statul in judecata urmare a incalcarii flagrante a drepturilor constitutionale de catre institutiile statului. De asemenea va informez ca aveti dreptul urmare a perioadei extrem de grele prin care ati trecut si prin modul in care bancile v-au transformat in sclavi moderni sa solicitati DAUNE MORALE - Da daune morale pentru fiecare luna pe care ati suferit-o in ultimii 12-13 ani la o viata normala. Cei mai multi dintre noi ne-am dorit un apartament sau o casa unde sa locuim si sa o platim la un pret corect. Ce s-a intamplat dupa numai cine nu a suferit luna de luna poate comenta sa vada cum iti creste rata .... vorbim de distrugere psiholgica a clientilor .... vorbim de o rat ridicata de decese, divorturi, familii care si-au crescut copiii sub limita decente pentrua nu fi dati afara din casa.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dacă aveți un împrumut la bancă, evitați restanțele la Biroul de Credit

"Dacă sunt în Biroul de Credit, pot lua un credit de nevoi personale?", întreabă o cititoare, la Întreabă Banca. Dacă aveți probleme cu plata la timp a ratelor la bancă,... detalii

Ce înseamnă discriminarea pe bază de IBAN în Europa?

Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii