Dacă ți se cer bani pentru acordarea unui credit, este o înșelătorie

Autor:

Bancherul.ro
2025-05-25 14:36

Dacă un site (platformă) sau un broker (consultant) de credite vă cere bani sub forma unor comisioane sau taxe pentru aprobarea unui credit, atunci cu siguranță este vorba de o înșelătorie (fraudă).

Un exemplu de înșelătorie cu credite este site-ul Kredit Reciproc, activ în prezent la adresa de internet Kreditreciproc.com (vezi foto).

Un cititor ne-a transmis, la Întreabă Banca, următoarea întrebare: „Aș dori să întreb dacă Kredit Reciproc este adevărat sau nu. Am vrut sa îmi iau un credit de 6000 euro și am plătit până acum 1500 și încă mai îmi cer bani până se validează creditul”. 

Firește că aceasta este rețeta clasică pentru o înșelătorie cu credite. (vezi detalii, în acest articol din Întreabă Banca)

Băncile sau IFN-urile nu cer bani înainte de acordarea unui credit

Nici băncile, nici IFN-urile care funcționează legal în România nu percep taxe sau comisioane înainte de acordarea unui credit.

Practic, un comision de acordare a creditului (pentru analiză dosar) nu este interzis de lege, însă acesta nu este plătit înainte de acordarea creditului, ci este reținut din valoarea creditului.

Concret, dacă banca acordă un credit de 5.000 de euro, iar comisionul de analiză dosar este 100 de euro, creditul efectiv primit va fi de 4.990 de euro, echivalent în lei.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dacă ți se cer bani pentru acordarea unui credit, este o înșelătorie

Dacă un site (platformă) sau un broker (consultant) de credite vă cere bani sub forma unor comisioane sau taxe pentru aprobarea unui credit, atunci cu siguranță este vorba de o... detalii

Dacă aveți un împrumut la bancă, evitați restanțele la Biroul de Credit

"Dacă sunt în Biroul de Credit, pot lua un credit de nevoi personale?", întreabă o cititoare, la Întreabă Banca. Dacă aveți probleme cu plata la timp a ratelor la bancă,... detalii

Ce înseamnă discriminarea pe bază de IBAN în Europa?

Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii