Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la retragerile de numerar de pe carduri

Autor:

Bancherul.ro
2024-02-04 19:12

Bancile cu cele mai mici comisioane pentru retragerile de numerar de pe cardurile de debit in lei sunt CEC Bank, BCR, ING Bank si Banca Transilvania, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Au fost luate in considerare comisioanele standard pentru cardurile de debit, nu cele valabile in conditii speciale, precum incasarea salariului sau a pensiei.

Doar doua banci, CEC Bank si BCR, dintre cele 16 luate in calcul, nu au comisioane pentru banii scosi de la bancomatele din Romania sau din tarile din Uniunea Europeana (UE).

Nici Banca Transilvania (BT) nu-si taxeaza clientii care retrag banii de la propriile bancomate, insa pentru retragerile de la ATM-urile altor banci din tara sau UE, comisionul este 0,5% din suma retrasa plus 2,5 lei.

ING Bank are acelasi comision standard, 5 lei, pentru orice retragere de numerar, atat la propriile bancomate, cat si la altele.

Bancile cu cele mai ridicate comisioane pentru retragerile de numerar sunt Unicredit, Raiffeisen si BRD.

Clientii Unicredit si Raiffeisen trebuie sa plateasca 1% din sumele retrase la bancomatele bancii lor si 1,5% la ATM-urile altor banci.

De exemplu, pentru 1.000 de lei retrasi, comisionul este 10 lei.

Este important de mentionat ca bancile sunt obligate acum de regulamentele europene sa aplice aceleasi comisioane in orice tara din Uniunea Europeana ca cele din tara in care activeaza.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dacă aveți un împrumut la bancă, evitați restanțele la Biroul de Credit

"Dacă sunt în Biroul de Credit, pot lua un credit de nevoi personale?", întreabă o cititoare, la Întreabă Banca. Dacă aveți probleme cu plata la timp a ratelor la bancă,... detalii

Ce înseamnă discriminarea pe bază de IBAN în Europa?

Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii