Dobanda Anuala efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut la 12,49%

Autor:

Bancherul.ro
2021-03-02 20:27

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie la creditele de nevoi personale a scazut la 12,49%, de la 12,77% in urma cu o luna, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 24 de tipuri de astfel de imprumuturi din oferta a 15 banci.

Costul creditelor a scazut datorita deciziei unor banci de a face mai mici dobanzile, pe fondul tendintei de diminuare a ratelor din piata, precum si a intensificarii concurentei, determinata de cresterea cererii de imprumuturi, odata cu disiparea crizei COVID-19.

Printre bancile care au redus costurile unui imprumut de nevoi personale se afla BRD si ING, care si-au facut astfel produsele de creditare mai competitive.

Banca Transilvania (BT) ramane banca la care gasim cea mai mica dobanda pentru un credit de consum, pentru doua dintre imprumuturile sale: atat cel cu dobanda fixa, cat si cel cu dobanda variabila.

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi pentru un credit

Concret, creditul BT cu dobanda variabila are cea mai mica dobanda dintre toate bancile: 7,63%, formata dintr-o marja fixa de 5,75% plus IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), care se modifica trimestrial, in functie de nivelul ratelor interbancare din urma cu doua trimestre, calculate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) pentru un credit de la BT in valoare de 23.000 de lei pe cinci ani este 7,9%, rata lunara are o valoare de 462 de lei iar suma totala de rambursat ajunge la 27.737 lei, conform Calculatordecredite.ro.

BT are si cel mai ieftin credit cu dobanda fixa, pe toata perioada de rambursare a imprumutului: dobanda este 8,9%, iar DAE – 9,27%.

Creditul cu dobanda fixa de 8,6% de la Banca Romaneasca ocupa locul trei in top, cu o DAE de 9,64%.

In top 10 credite cu cele mai mici dobanzi se mai afla ofertele BCR, Garanti BVVA, CEC Bank, ING Bank si OTP Bank.

La polul opus, cele mai mari dobanzi la creditele de nevoi personale sunt la Idea Bank, Unicredit si Libra Bank.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dacă aveți un împrumut la bancă, evitați restanțele la Biroul de Credit

"Dacă sunt în Biroul de Credit, pot lua un credit de nevoi personale?", întreabă o cititoare, la Întreabă Banca. Dacă aveți probleme cu plata la timp a ratelor la bancă,... detalii

Ce înseamnă discriminarea pe bază de IBAN în Europa?

Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii