Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank – 8%, First Bank – 5,65% si Intesa – 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto)
Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen de un an dobanzi apropiate de 5%: OTP – 4,80%, Banca Transilvania (BT) Libra Bank, Alpha Bank, Credit Europe, Raiffeisen – 4,75%, CEC Bank, BRD, Patria Bank, BRD – 4,60%.
Cele mai mici dobanzi la un depozit pe o perioada de un an sunt la BCR – 2,7%, nivel cu mult sub cel al restului bancilor, toate avand dobanzi de cel putin 4% pe an.
Dobanzile pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, variaza intre 5% la TBI Bank, 4% la BT si Libra si 2% la BRD.
La termen de 6 luni, dobanzile sunt intre 6% la TBI Bank, 4,75% la Intesa, 4,5% la BT si 2,5% la ING.
Economiile pe termen indelungat, de 2 ani (24 de luni) au dobanzi mai mari: 8,75% la TBI Bank, 6% la Raiffeisen, 5,5% la Intesa, 5,25% la Alpha Bank, 5% la Patria Bank si Banca Romaneasca.
Daca vom calcula castigul obtinut pentru un depozit in valoare de 10.000 de lei la termen de un an, cu retragerea banilor de la ATM-ul bancii la care avem contul, suma porneste de la 800 de lei la TBI, 545 lei la First Bank, 525 lei la Intesa, 475 lei la Banca Transilvania si Libra, 460 la CEC Bank si OTP Bank.
Cele mai mici castiguri le avem, fireste, la bancile cu dobanzi mici sau/si comisioane ridicate: 270 lei la BCR, 375 lei la Raiffeisen, 380 lei la Unicredit.
Nu există comentarii pentru această știre.
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii