Un numar de 650 de firme care au credite la banci au intrat in insolventa in luna septembrie, numarul total al acestora ajungand la 3.621, maximul ultimului an, arata ultimele date din Centrala Riscului de Credit (CRC) de la BNR.
In luna septembrie a anului precedent erau in insolventa doar 3502 firme cu credite la banci, cu 121 mai putine decat acum, iar in 2013 doar 2.878, cu 743 in minus.
Firmele in insolventa au datorii la banci in valoare totala de 8,3 miliarde lei, conform datelor din septembrie 2015, in crestere cu 16 milioane lei fata de luna precedenta, august.
Comparativ, in septembrie 2014, datoriile acestora se ridicau la 9,2 miliarde lei, iar in septembrie 2013 valoarea creditelor era de 7,7 miliarde lei.
Cea mai mare parte a creditelor firmelor in insolventa, respectiv 6 miliarde lei din totalul de 7 miliarde, sunt restante, adica au intarzieri la rambursare, mai arata datele CRC.
Numarul firmelor in faliment: 6.084
Mult mai mare este insa numarul firmelor aflate in faliment cu datorii la banci, respectiv 6.084, cu doar 31 mai multe dect in luna precedenta, dar mult mai multe decat anul trecut, cand erau doar 4.864.
Firmele aflate in procedura de faliment datoreaza bancilor 6,8 miliarde lei in total, fata de 7,5 miliarde lei in luna precedenta, ceea ce inseamna ca intre timp s-au mai recuperat din debite.
Aproape toate creditele bancare ale firmelor in stare de faliment sunt in intarziere la plata, ceea ce este si firesc.
Valoarea datoriilor pe care bancile le au de recuperat de la firmele aflate in faliment s-a mentinut apropiata de cea de anul trecut, cand se ridica tot in jurul a 6,5 miliarde lei.
Nu există comentarii pentru această știre.
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii