Restantele la credite au crescut cu 2 miliarde de lei in primul trimestru din 2013

Autor:

Bancherul.ro
2013-05-07 23:04

Restantele la creditele acordate de banci persoanelor fizice si firmelor au crescut cu 1,87 miliarde lei in primul trimestru al acestui an, pana la un total de 29,5 miliarde lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit de la BNR, unde bancile raporteaza creditele mai mari de 20.000 de lei (in jur de 4.000 de euro), reprezentand peste 90% din volumul total de imprumuturi. Comparativ, in trimestrul anterior, volumul restantelor se majorase cu 1,17 miliarde lei.

In functie de numarul de zile de intarziere, restantele de peste 30 de zile (tip C), care se raporteaza la Biroul de Credit, au ajuns la aproape 1,3 miliarde lei, fata de 829 milioane la finalul anului trecut. Cele mai multe restante au intarzieri de peste 90 de zile (tip E), pentru care bancile incep executarea silita, au atins suma de 26,4 miliarde lei, fata de 25,1 miliarde in decembrie 2012.

Ponderea sumelor restante in total sume datorate este de 11,31% la finalul lunii martie 2013, faa de 10,52% in decembrie 2012.

Un numar total de 923.707 de persoane fizice si firme aveau datorii la banci la sfarsitul lunii martie, dintre care 235.407 sunt restantieri (cu intarzieri de cel putin o zi la rambursarea imprumuturilor), mai multi cu 3.891 decat erau la finalul anului trecut.

Un numar de 2.238 de firme cliente ale bancilor erau in insolventa la finalul primului trimestru, acestea avand credite de rambursat in valoare de aproape 10 miliarde de lei, dintre care sumele restante se ridicau la 7,1 miliarde lei. La acestea se adauga 2.025 de firme in faliment, cu sume restante de 1,7 miliarde lei.

Comentarii

De la: MierlaSubiect:

ce va urma

Comentariu:

incepe caderea bancilor si in Romania la comanda UE; millenium, rib, piraeus, carpatica, transilvania, libra, etc. Isarescule, tu si ai tai ar trebui sa platiti.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii