Efectele crizei din Grecia asupra Piraeus Bank: banca a pierdut depozite de 152 milioane euro in primul trimestru

Autor:

Bancherul.ro
2015-05-27 23:25

Depozitele subsidiarei Piraeus Bank din Romania au scazut in primul trimestru cu 13%, respectiv 152 milioane euro, de la 1,141 miliarde euro la finalul lui 2014 la 989 milioane euro la finalul lunii martie, se arata in raportul prezentat de banca-mama din Grecia.

Banca nu prezinta si rezultatele financiare ale subsidiarei din Romania ci doar pe cele la nivel de grup, care arata o pierdere neta de 69 milioane euro, semnificativ mai redusa in comparatie cu pierderile de 274 milioane euro din T1 2014.

Operatiunile internationale, printre care si banca din Romania, au avut cea mai mare contributie la pierderea grupului, de 53 milioane euro, pe cand in Grecia, banca a avut un rezultat negativ de doar 9 milioane de euro.

Activele Piraeus Bank Romania se ridicau la 1,912 miliarde euro la sfarsitul lunii martie, banca avand 120 de unitati si 1.536 de angajati.

Creditele brute (plus provizioane) au ajuns la 1,5 miliarde euro, in timp ce provizioanele s-au ridicat la 0,4 miliarde euro la finalul primului trimestru.

O alta banca greceasca, Bancpost, a suferit o reducere mai mica a depozitelor in primul trimestru, de numai 59 milioane euro, conform datelor prezentate de banca-mama, Eurobank.

Comentarii

De la: decat clerk Subiect:

reinventarea bankingului de catre generatia lor

Comentariu:

??? ... si astia minus twenty plus au fost flowers ? no comment

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii