Tentativa de frauda prin e-mail destinata clientilor Bancii Transilvania

Autor:

Bancherul.ro
2021-07-15 10:28

Un e-mail care aparent vine de la Banca Transilvania, in care se regaseste un atasament despre care se spune ca este o notificare de plata prin banca, este de fapt o tentativa de frauda (phishing), fisierul atasat fiind un virus care urmareste sa fure datele personale ale celor care-l deschid.

E-mailul, cu subiectul “Ordin de plata 7,300 lei”, pare a veni de la Banca Transilvania (vezi foto), iar daca verifici adresa de e-mail (alert@bancatransilvania.ro), aceasta pare credibila, dat fiind ca include numele bancii. (vezi foto)

In realitate, adresa de e-mail nu apartine Bancii Transilvania.
Continutul e-mailului este urmatorul: “Stimate client, puteti gasi in atasament notificarea legata de plata de la clientul nostru catre dvs., prin Banca Transilvania”.

Atasamentul este denumit “Ordin de plata 7 300 pdf.zip”.

Ne dam seama ca este vorba de un e-mail fals pentru ca nici Banca Transilvania, nici alte banci, nu trimit clientilor, prin e-mail, ordinele de plata ale clientilor.

Singurele notificari pe care le primesc clientii bancilor sunt cele legate de efectuarea unei plati sau a unei incasari si nu contin documente atasate.

Asadar, atentie! Nu faceti click pe astfel de e-mailuri cu atasamente care aparent vin din partea bancilor.

Inainte de a deschide sau a raspunde la astfel de e-mailuri, daca totusi vreti sa verificati daca este sau nu un mesaj fals, sunati mai intai la banca si intrebati daca v-a trimis vreun astfel de e-mail.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii