ROBOR la 3 luni, indicele de dobanda pentru credite, a sarit de la 0,74% la 0,80% dupa alegerea lui Trump, la fel ca dupa votul pentru Brexit

Autor:

Bancherul.ro
2016-11-14 17:26

ROBOR la 3 luni, indicele de dobanda calculat de BNR in functie de care se stabilesc dobanzile la creditele in lei, inclusiv creditele imobiliare garantate de stat, prin programul Prima Casa, dar si finantarile pentru firme, a facut astazi un salt important, la 0,80% pe an, de la 0,74% cat era vineri, pe fondul turbulentelor externe provocate de alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite.

Este cel mai ridicat nivel al ROBOR din ultimele trei luni, dupa ce in august dobanzile interbancare au urcat, la fel ca acum, de la 0,73% la peste 0,8%, dupa votul Angliei de parasi Uniunea Europeana (Brexit). Ulterior, ROBOR a revenit la nivelurile anterioare, in jurul a 0,75%, ca acum sa se ambaleze din nou.

Si indicele ROBOR la 6 luni, luat de asemenea in calcul pentru calculul dobanzilor la credite, a crescut de la 0,95% la 0,99%.

Ciudat este ca ROBOR overnight, indicatorul dobanzilor la cel mai scurt termen, de o zi, a avut o miscare opusa, scazand de la 0,56% cat era vineri la 0,55% astazi.

Si dobanzile pentru titlurile de stat pe 10 ani au crescut semnificativ, cu 17 puncte de baza, la 3,32%, cel mai ridicat nivel de la inceputul lunii iulie, conform economistilor Bancii Transilvania.

Leul se depreciaza mai tare fata de dolar si lira

Cursul de schimb valutar euro/leu nu a avut o miscare importanta astazi: s-a depreciat putin, de la 4,5125 lei vineri la 4,5158 lei astazi, in trendul regional.

Cursul lirei sterline (GBP)/leu a suferit insa o crestere mai ampla, de la 5,0626 lei in 8 noiembrie a ajuns la 5,2358 lei vineri si la 5,2506 lei astazi.

Si dolarul america s-a intarit fata de leu: de la 4,0643 lei in 9 noiembrie a ajuns la 4,1469 lei vineri si la 4,1957 lei astazi.

Comentarii

De la: constantinSubiect:

in sfarsit moralitate

Comentariu:

In sfarsit si-au dat seama si mai marii acestei tari ca moralitatea nu este doar de forma ci trebuie sa fie reala ! Ma bucur ca presedintele ccr a fost pe aceeasi lungime de unda cu ROMANII !!! Bancile au dat dovada de cinism, coruptie, corupere, sclavie moderna si cam tot ceea ce nu trebuie sa faca ,sa fie imorale fata de clienti dar mai ales ,avand codul de procedura civila de partea lor facut tot pt ei (corupere) ,de sclavie moderna a cetateanului !!!

De la: alexSubiect:

@costica

Comentariu:

Din pacate se va dovedi ca tot smecherii cu bani vor putea dovedi principiul 'impreviziunii' in timp ce aia saraci care nu au bani de avocati si procese interminabile vor ramane sclavi in continuare - halal moralitate. Cititi ce zice omul atent ''cresterea aberanta a cursului" POATE intruni elementele impreviziunii din Codul Civil sau POATE NU.

De la: BenedekSubiect:

Darea in plata

Comentariu:

Mi-au loat casa in 2013 dupa ce rata a crescut dr la 300 la 596 de euro si nu am vrut sa mai platesc si mi-au pus popririi de 35.000 de euo. Oare pot scapa de aceasta poprire?

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

BCR și-a sporit creditele de consum cu 41%

BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii