Plafonul de garantii Prima Casa a fost suplimentat cu 500 milioane lei, la doua luni dupa ce bancile au epuizat fondurile

Autor:

Bancherul.ro
2016-06-01 20:54

Dupa aproape doua luni de cand cele mai mari banci, precum BCR, ING sau Banca Transilvania, au epuizat garantiile de stat pentru acordarea de credite Prima Casa, fiind nevoite sa intrerupa acordarea acestor tipuri de imprumuturi, Ministerul Finantelor a anuntat astazi ca a aprobat alocarea suplimentării cu 500 de milioane de lei a plafonului de garanții pentru programul Prima Casă.

Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă de către Ministerul Finanțelor Publice atât către FNGCIMM, cât și către băncile finanțatoare participante în cadrul Programului în data de 1.06.2016, anunta Ministerul Finantelor intr-un comunicat, in care mai mentioneaza:

Finanțatorii care au primit plafoane sunt: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank.

Prin HG.nr.366/18.05.2016 a fost suplimentat plafonul total de garantare pe anul 2016 aferent programului Prima Casă cu 500 milioane de lei. Măsura răspunde solicitărilor potențialilor beneficiari ai programului și ține cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului.

Până în prezent au fost emise peste 181.897 garanții, pentru finanțări în valoare de peste 3,50 miliarde de euro, echivalentul a 15,6 miliarde de lei.

Comentarii

De la: JulesSubiect:

Las-o

Comentariu:

Nu ne intereseaza frate parerea voastra. Ce parere ati avut 8 ani cat a crescut chf? Singurul curs este cel istoric din ziua tragerii creditului. Am facut credite intr-o moneda "stabila"

De la: EchelibrataSubiect:

Interesant

Comentariu:

Ce inseamna echilibrata domnule comisar atata timp cat pana in prezent toate costurile devalorizarii au fost suportate de clienti nu de banci si acum veniti sa ziceti ca sunteti de acord sa fie echilibrata impartirea poverii.

De la: Sorin DinuSubiect:

Credite in CHF

Comentariu:

Cursul istoric pentru ca bancile sa isi invete lectia: daca minti clientii care vin sa ia un credit, ca CHF-ul este o moneda sigura, tu ca profesionist, atunci profesionistule, banca, sa tragi ponoasele cu procese si pierderea credibilitatii.

De la: MariaSubiect:

minciuna si furtul se platesc

Comentariu:

daca ne-ati inselat spunindu-ne ca CHF este cea mai stabila moneda,acum este momentul sa platiti ! dl Hill crede ca daca ne-ar fi spus adevarul. noi am mai fi facut imprumuturile? bancile trebuie sa-si asume urmarile INSELATORIEI si sa faca covversia in lei la cursul istoric !!!!!

De la: FaneSubiect:

jegurilor

Comentariu:

pai mai jegule oamenii au platit o gramada de ani rate dublate deci acum e randul bancilor sa suporte dublura ratelor, e simplu convertiti la cursul istoric si restul de dublura de rate o va plati banca si atunci este echitabil. Ce nemernici odinari sunt si deontologii astia din UE. Ma pis pe ea de UE sper sa faca implozie cat mai curand

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii