OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

Autor:

Bancherul.ro
2019-10-09 19:37

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca.

Banca maghiara este singura din Romania care nu prezinta, pe site-ul propriu, care este dobanda standard pentru un credit ipotecar, nu doar cea valabila in conditii speciale.

Iar in reclame (vezi foto), OTP Bank foloseste formula “DAE de la 5,66%”, fara a mentiona, asa cum ar fi cinstit, si nivelul maxim la care ar putea ajunge aceasta.

Pe site-ul propriu, OTP Bank isi promoveaza la fel creditul ipotecar: “cu dobanda de la 5,48%”, fara a mentiona in ce conditii este valabila aceasta dobanda si pana la ce nivel poate urca. (vezi foto)

Abia in subsolul unui document atasat pe site, cu costurile imprumuturilor, descoperim ca dobanda “de la 5,48%” este valabila daca se indeplinesc nu mai putin de cinci conditii:

1. încasarea lunară a salariului în contul curent deschis la OTP Bank;

2. plățile lunare prin POS la comercianți folosind cardul de debit OTP Bank;

3. încheierea asigurarării de locuință la Groupama;

4. achiziționarea unui pachet de produse și servicii

5. profilul clientului și istoricul de creditare.

OTP Bank nu mentioneaza insa, asa cum fac toate celelalte banci, care este dobanda standard, valabila pentru clientii care nu se incadreaza in conditiile mentionate.

[1]

Bancile romanesti prezinta atat dobanzile standard pentru creditele ipotecare, cat si cele valabile, de regula, cu incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau cu acordarea, pe langa credit, a unui card de credit sau a unui pachet de cont curent.

Reprezentantul OTP Bank nu a raspuns la intrebarea Bancherul.ro cu privire la acest subiect.

O alta problema la OTP Bank este ca nu mentioneaza care sunt comisioanele incluse in calculul Dobanzii Anuale Efective (DAE).

Banca precizeaza doar care sunt costurile neincluse in DAE, precum taxele notariale, asigurarile si evaluarea locuintei.

 

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii