Volksbank România a înregistrat un mic profit în primul trimestru din 2013, datorita unei scaderi a costurilor cu riscul, însă banca se aşteaptă ca pe ansamblul anului să rămână pe pierdere ca urmare a deteriorării preţurilor pe piaţa imobiliară românească, a anuntat grupul austriac cu ocazia prezentarii rezultatelor.
Benoit Catel, reprezentantul francezilor de la BPCE care a preluat anul trecut conducerea Volksbank Romania, a declarat recent, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, ca banca este in plan cu obiectivul de a reveni pe profit intr-un termen de 1-2 ani de acum inainte.
“Suntem in bugetul stabilit, suntem in linie cu toate angajamentele luate. Planul este de a ajunge pe break-even in 12-24 de luni de acum inainte, cu siguranta aceasta se va intampla cel mai tarziu in 2014”, spune Catel.
Grupul austriac Volksbank trebuie sa-si vanda cele 51% din actiunile detinute la subsidiara din Romania pana la finalul lui 2015, conform angajamentului semnat cu autoritatile austriece, in vederea recuperarii ajutorului de stat acordat pentru salvarea bancii afectata de criza.
Statul austriac a preluat anul trecut 43% din grupul Volksbank, in cadrul planului de salvare prin car au fost cheltuiti din fonduri publice peste 1 miliard de euro reprezentand acoperirea pierderilor din devalorizarea activelor, cresterea capitalului si garantii pentru banca.
Planul de restructurare a bancii, care prevede vanzarea unor active in valoare de 10 miliarde de euro, o parte fiind preluate de banca rusa Sberbank, a cauzat grupului Volksbank pierderi de 21,3 milioane euro in primele trei luni din acest an, fata de un profit de 22,2 milioane in primul trimestru din 2012.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii