BANCI | Interviu

Benoit Catel, noul presedinte al Volksbank: In mod sigur vom reveni pe profit in 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-04-15 10:11

Benoit Catel, reprezentantul francezilor de la BPCE care a preluat anul trecut conducerea Volksbank Romania, spune, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, ca banca este in plan cu obiectivul de a reveni pe profit intr-un termen de 1-2 ani de acum inainte.

“Suntem in bugetul stabilit, suntem in linie cu toate angajamentele luate. Planul este de a ajunge pe break-even in 12-24 de luni de acum inainte, cu siguranta aceasta se va intampla cel mai tarziu in 2014”, spune Catel. El a mentionat ca au fost luate in calcul si eventualele cresteri de provizioane ca urmare a deprecierii creditelor si a valorii garantiilor imobiliare. Daca situatia economica si piata imobiliara se vor imbunatati, banca va reusi sa realizeze un profit mic, dar daca lucrurile se vor inrautati, banca ar putea sa ramana pe pierdere, insa una redusa.

Pentru 2013, Volksbank are ca obiectiv atragerea unui numar de aproximativ 40.000 de noi clienti, astfel incat numarul total al acestora sa ajunga la 200.000 la finalul anului. De asemenea, banca vrea sa stranga depozite noi de 200 de milioane de euro, dar si sa acorde credite de aceeasi valoare.

La sfarsitul lui 2012, banca si-a redus raportul credite/depozite la 360%, in timp ce solvabilitatea a fost de 15,6%, peste media pietei, de 14,6%.

Volkbank va investi in acest an in jur de 16,5 de milioane de euro, dintre care 9,7 milioane au fost alocate pentru modernizarea retelei de unitati si deschiderea de noi sucursale, 5 milioane pentru promovare iar restul in securitate.

Banca a modernizat anul trecut 37 de unitati iar in acest an urmeaza sa fie renovate alte 94 de unitati, dintre care 94 de sucursale se muta in spatii noi, 56 vor fi reamenajate si vor fi deschise 9 sucursale noi, astfel incat reteaua va avea in total 140 de unitati, cu 533 de angajati.

De la mijlocul anului trecut, conducerea bancii romanesti a fost preluata de la reprezentantul actionarului principal austriac OVAG, Johann Lurft, de catre Benoit Catel, reprezentantul unui actionar minoritar, grupul francez BPCE (Banque Populaire Caisse D’Epargne), cu o participaţie de 24,5% in Volksbank Romania, cu perspectiva de a cumpara banca in viitor.

Volksbank Romania a inregistrat pierderi de 170 de milioane euro in 2012, mai mari decat ale grupului austriac OVAG din care face parte, care a raportat pierderi de 131 milioane euro in anul precedent, a anuntat presedintele bancii, Stephan Koren, citat de presa austriaca. Aceasta mentioneaza ca situatia bancii romanesti este dificila, in conditiile in care rusii de la Sberbank au refuzat sa o cumpere anul trecut, cand au preluat celelalte subsidiare Volksbank din Estul Europei.

Comentarii

Liliana
Da
Daca s-au apucat de investitii majore si au dezvoltat strategii, mai mult ca sigur vor da rezulate si vor atrage clienti noi, doar asta e scopul.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii