TBI Bank nu a reusit sa-si atinga obiectivele in primul an de activitate

Autor:

Bancherul.ro
2014-06-16 07:53

Sucursala din Romania a bancii bulgaresti TBI Bank, lansata in urma cu un an, a acumulat pana in luna martie a acestui an active de 74 milioane euro, din care credite catre companii si populatie de 35,7 milioane euro, anunta banca intr-un comunicat. Rezultatele sunt sub tintele stabilite initial. Astfel, banca si-a propus ca in primul an de activitate sa ajunga la active de peste 100 milioane euro si sa obtina profit, ceea ce nu s-a intamplat.

In ceea ce priveste depozitele, banca a atras pana in martie 2014, prin intermediul celor 3 unitati din Bucuresti si doua in tara, economii de la populatie si firme in valoare de 34,5 milioane euro, in conditiile practicarii unor dobanzi substantial mai ridicate decat media pietei.

TBI Bank precizeaza ca depozitele de la populatie beneficiaza de schema de garantare a Fondului de Garantare din Bulgaria pana la echivalentul sumei de 100,000 euro, asa cum este practica si legislatia la nivelul Uniunii Europene.

TBI Bank EAD Sofia este detinuta de Grupul financiar TBIF Financial Services NV, prezent in Romania de peste 12 ani in servicii financiare – leasing, credite de consum si carduri de credit, prin TBI Leasing IFN SA si TBI Credit IFN SA.

“Deschiderea Sucursalei a fost o dezvoltare fireasca a businessului Grupului TBIF si o angajare a prezentei sale in sectorul financiar romanesc”, precizeaza banca in comunicat.

“Primul an de activitate a fost pentru TBI Bank Sofia-Sucursala Bucuresti un an de constructie si definire a directiei. Au fost deschise primele cinci agentii – trei in Bucuresti si doua in tara, Iasi si Constanta, s-a implementat sistemul IT bancar, s-a integrat in banca o parte din businessul existent in IFN–uri, banca devenind vehiculul principal.

Au fost implementate in acest an produse specific bancare si am inceput redefinirea imaginii Grupului TBI in jurul sucursalei.

Baza dezvoltarii sucursalei bancare o constituie portofoliul de clienti (IMM-uri si persoane fizice) construit in cei 12 ani de activitate, peste 12,000 companii si 100,000 persoane fizice, care se doresc a deveni clientii bancii pentru produse de creditare, produse de depozit si servicii”, se mai arata in comunicat.

Numarul total de clienti ai sucursalei din Romania se ridica la 10,000 in prezent, banca avand 83 de angajati, se mai precizeaza in comunicat.

Cat de solida este banca-mama din Bulgaria?

Banca “mama”, TBI Bank EAD Sofia, se afla in top 10 banci in Bulgaria fiind prezenta in zona retail, IMM-uri si corporate, se precizeaza in comunicatul bancii.

Capitalul social al TBI Bank EAD Sofia este de 36 milioane de euro, cu o solvabilitate (nivelul de adecvare a capitalului) de 20,93% la martie 2014, peste media sistemului bancar din Bulgaria -20,41% .

Activele TBI Bank EAD Sofia erau la trimestrul I 2014, de 198 milioane de euro, din care 125 milioane de euro ii reprezinta creditele catre companii si persoane fizice.

Depozitele atrase in sold la 31 martie erau de 141 milioane de euro. Lichiditatea bancii este de 35,9%, peste media sistemului bancar din Bulgaria de 27,12%.
Banca a intrat pe profit inca din 2013 cu ROE (Return On Equity) la martie 2014 de 17,13% (media sistemului fiind de 8,92%).

In Bulgaria, banca opereaza cu 140 de agentii si puncte de lucru si 501 angajati.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare

Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii