OTP Bank a anuntat ca renunta la tranzactia de preluare a Bancii Romanesti, subsidiara din Romania a National Bank of Greece (NBG), dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a refuzat sa-i acorde autorizatia necesara.
Intr-un anunt extraordinar, OTP spune ca acordul de preluare a Bancii Romanesti, semnat in 26 iulie 2017, a fost anulat, “din cauza neindeplinirii conditiilor impuse inainte de data finala a incheierii tranzactiei”, fara a mentiona care au fost respectivele conditii. Nici BNR nu a prezentat motivele respingerii tranzactiei, invocand secretul bancar.
OTP Bank mai mentioneaza in anunt ca si-a retras contestatia depusa impotriva BNR, care nu i-a acordat autorizatia pentru preluarea Bancii Romanesti.
BNR a anuntat in 15 martie 2018 ca se opune intentiei OTP Bank de a prelua Banca Romaneasca, dar nu si-a motivat decizia, ceea ce poate da nastere unor speculatii si suspiciuni cu privire la corectitudinea acesteia, tinand cont de faptul ca banca maghiara este una dintre cele mai mari si mai solide din Europa. (anuntul BNR)
OTP Bank a contestat decizia BNR, dupa ce grupul maghiar a luat in calcul acesta varianta, intr-un anunt oficial din 19 martie.
Banca maghiara a mai precizat intr-un anunt ca-si mentine strategia de crestere organica prin achizitii in Romania.
Mai mult, OTP Bank spune ca va aloca o parte semnificativa de capital pentru achizitii. (anuntul OTP Bank)
In acelasi timp, National Bank of Greece (NBG), actionarul majoritar al Bancii Romanesti, a anuntat ca ia in calcul alte variante de vanzare a subsidiarei din Romania.
Nu există comentarii pentru această știre.
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii
Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii