Banca Comerciala Carpatica (BCC) a anuntat ca Ilie Carabulea si partenerii sai de afaceri cu care actioneaza concertat au decis sa-si vanda catre Nextebank aproximativ jumatate din actiunile detinute, care reprezinta 20% din capitalul BCC.
Carabulea detine in prezent 41% din actiunile BCC.
Tranzactia are loc dupa ce Nextebank, controlata de fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), administrat de Axxess Capital, condus de Horia Manda, a acceptat sa cumpere, pana la finalul acestei luni, actiuni BCC in valoare de 98,7 milioane lei.
Participatia Nextebank va ajunge astfel la aproape 45% din capitalul Carpatica, cele doua banci urmand a fuziona prin absorbtia Nextebank de catre Carpatica. (vezi aici detalii)
“În data de 27.01.2016, Banca Comercială Carpatica SA (BCC) a fost informată de avocații mandatați ai d-lui Ilie Carabulea și un număr de patru acționari ai Băncii Carpatica SA, acționând în mod concertat cu acesta conform Hotărârii BNR nr. 6 din data de 12.03.2014 și a Ordinului BNR nr.17734 din 28.03.2014, cu privire la faptul că aceștia vor vinde Nextebank un număr de 220.274.282 acțiuni ale băncii reprezentând în mod cumulat 20% din capitalul BCC”, se spune în anunț.
Conform raportului, Dana Cojocaru și Nicolae Lupu dețin fiecare câte 54.848.203 acțiuni, Corneliu Tănase — 12.619.053 acțiuni, iar Atlassib — 50.072.599 acțiuni. Acești acționari își vor vinde integral participațiile. Ilie Carabulea, care are în proprietate 454.555.722 acțiuni, va vinde 47.886.224 dintre acestea către Nextebank.
În document se mai precizează că tranzacția urmează să fie efectuată prin intermediul sistemului electronic al BVB pe Piața Deal.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii