Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a clasat reclamatiile primite de la mai multe persoane din anturajul avocatului Gheorghe Piperea, un critic acerb al sistemului bancar, impotriva guvernatorului BNR, Mugur Isarescu si fostului presedinte Traian Basescu, in legatura cu imprumutul contractat de Romania de la FMI in 2009.
Pe contul de Facebook a lui Gheorghe Piperea, unul dintre prietenii acestuia a anuntat ca DNA i-a raspuns la reclamatie si a constituit un dosar, informatia fiind ulterior difuzata fara discernamant de anumite publicatii, dar si televiziuni, fara respectarea normelor minime de deontologie, precum prezentarea pozitiilor partilor acuzate sau a altor opinii care sa asigure un echilibru informatiei.
“În cazul sesizărilor referitoare la împrumutul contractat de România de la FMI în 2009, transmise procurorilor anticorupție în cursul acestui an, s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele menționate”, se arată într-un răspuns transmis vineri de DNA la solicitarea Agerpres.
Clasarea cauzei a fost dispusă pe motiv că aspectele sesizate nu se circumscriu conținutului constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și conflict de interese, precum și pe motiv că fapta, respectiv constituire de grup infracțional organizat, nu există.
“Sub nr. 664/P/2016, s-au înregistrat la Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție mai multe sesizări penale având toate același conținut, formulate de mai multe persoane fizice, prin care s-a solicitat efectuarea de cercetări pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și constituirea unui grup infracțional. Ca urmare a examinării dosarului penal cu numărul sus menționat, la data de 8 noiembrie 2016 s-a dispus clasarea cauzei raportat la faptele care au făcut obiectul sesizării, pe motiv că aspectele sesizate nu se circumscriu conținutului constitutiv al infracțiunilor (abuz în serviciu și conflict de interese) și pe motiv că fapta nu există (constituire de grup infracțional organizat)”, se arată în răspunsul DNA.
Conform aceleiași surse, soluția de clasare a fost comunicată părților interesate din punct de vedere procesual, adică persoanelor care au formulat sesizările.
DNA mai precizează că în prezent nu este înregistrat niciun dosar având ca obiect împrumutul contractat de la FMI în anul 2009.
Nu există comentarii pentru această știre.
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii
Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii