Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, solicitarea Bursei de Valori Bucureşti S.A. de aprobare a modificării Codului BVB – operator de piață, ca urmare a eliminării Cărții II – Piața Reglementată.
A fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar non-bancar.
În cadrul şedinţei a fost prezentată şi situaţia petiţiilor înregistrate la ASF în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).
Consiliul ASF a fost informat asupra evoluţiei pieţei pensiilor private în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).
A fost aprobată retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 4 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.
Consiliul ASF a aprobat numiri ale unor persoane de conducere sau persoane semnificative (conducător executiv, administrator) în cazul unor brokeri de asigurare.
Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri (majorare capital social, cesiune părţi sociale, schimbarea sediului social, cooptare noi asociaţi, schimbarea auditorului financiar).
A fost aprobată solicitarea SAI Intercapital Investment Management SA de radiere din Registrul Public al ASF a Fondului Închis de Investiții Sectorial iFond Gold, ca urmare a ajungerii la maturitate a acestuia.
A fost aprobată eliberarea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de SSIF Broker SA Cluj Napoca.
Au fost aprobate amendamente pentru două oferte publice de preluare aflate în derulare.
Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 25 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 35 agenţi de marketing.
Nu există comentarii pentru această știre.
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii
Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii