CEC Bank are cea mai mica dobanda pentru un descoperit de cont/card (overdraft), adica un mic imprumut pe cardul de salariu sau de pensie, echivalentul a trei sau chiar mai multe salarii/pensii, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul ofertele unui numar de 15 banci.
Dobanda la descoperitul de cont al CEC Bank este in prezent 10,33%, variabila, formata dintr-o marja fixa de 7,92%, la care se adauga Indicele pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), de 2,41% pana la finalul lunii septembrie.
Garanti Bank are a doua cea mai mica dobanda (10,39%), iar Banca Romaneasca se claseaza pe locul trei cu 10,41%.
Cea mai mare dobanda la un overdraft o gasim la BCR (16,4%), urmata de Alior Bank (Telekombanking), cu 15,28% si Alpha Bank, cu 15,01%.
Dobanda medie a unui overdraft din oferta celor 15 banci este 12,8% pe an.
Descoperitul de cont/card functioneaza la fel ca un card de credit, fiind diferit de un credit obisnuit, in sensul ca se plateste dobanda doar pentru sumele utilizate din imprumutul acordat, denumit linie/limita de credit.
Valoarea neutilizata din descoperitul de card/cont ramane permanent la dispozitia utilizatorului de card, pe tot parcursul valabilitatii cardului, urmand a se achita doar comisioanele aferente cardului, nu si dobanda.
Descoperitul de cont reprezinta, asadar, o rezerva de bani in cazul epuizarii banilor inainte de salariu sau o resursa suplimentara pentru cheltuieli neprevazute sau pentru mici investitii.
Diferenta fata de un card de credit este aceea ca la un descoperit de cont nu exista perioada de gratie, ceea ce inseamna ca se plateste dobanda din ziua in care se utilizeaza banii din descoperitul de card. In cazul cardului de credit, banii se pot returna integral intr-o perioada medie de o luna sau chiar mai mult, fara plata dobanzii.
De aceea si dobanda la cardurile de credit este mai mare: 23,7% in medie, conform topului Bancherul.ro, fata de 12,8% la descoperitul de card.
Nu există comentarii pentru această știre.
Cele mai bune cotații de curs de schimb euro/leu le găsim la CEC Bank și Exim Banca Românească, rezultă din comparația ratelor de curs valutar practicate de cele mai mari... detalii
Cardurile Mastercard emise de BRD nu au funcționat la ATM-urile altor bănci și la plățile în magazine, pe parcursul zilei de 11 aprilie 2025. Iar tranzactiile refuzate au fost dublate... detalii
Credit Europe Bank, recent transformată dintr-o bancă românească într-una străină, înregistrată în Olanda, deținută de FibaGroup a magnatului turc Hüsnü Özyeğin, a anunțat că la jumătatea anului își va schimba numele în Nexent Bank, cu scopul de "a oferi servicii bancare moderne, transparente și centrate pe client, atât clienților corporativi, cât și persoanelor fizice". Schimbarea numelui va avea loc "fără niciun impact asupra produselor și serviciilor existente." Am întrebat banca dacă aceasta urmează să devină exclusiv digitală, însă răspunsul a fost negativ: "Nexent Bank nu va deveni o bancă exclusiv digitală, însă va continua să își extindă serviciile digitale, oferind clienților soluții tot mai moderne și eficiente. Dezvoltarea soluțiilor tehnologice este una dintre prioritățile strategice, pentru a oferi clienților o experiență mai fluentă, intuitivă și personalizată." Noul logo Nexent Bank ar putea arăta ca în... detalii
Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii