Presiunile de creştere a preţurilor la produsele alimentare ar putea să forţeze BNR să majoreze dobânda-cheie la leu, de la minimul istoric de 6,25% pe an în prezent, la începutul anului viitor, apreciază Nicolaie Alexandru-Chideşciuc, economistul-şef al ING Bank. rnrn”BNR a supraestimat impactul majorării TVA, dar până acum a ignorat preţurile la produsele alimentare. Asta înseamnă că pe viitor ar putea să fie suprinsă de o inflaţie mai mare, care nu este însă determinată de TVA”, spune Chideşciuc, intr-o analiza.
Nu există comentarii pentru această știre.
De ce vorbim mult de creșteri de taxe și puțin de tăieri de cheltuieli și restructurări? Din două motive principale, presupun: 1. Este mult mai ușor și mai rapid să... detalii
Fiscalitatea din România este departe de a fi excesivă, conform unei analize comparative cu taxele din Polonia publicată de economistul șef al BNR, Valentin Lazea: "Dacă alegem Polonia ca model... detalii
Creșterea dobânzilor variabile și deprecierea monedei naționale din ultimele două săptămâni au reaprins temerile față de o viitoare criză financiară, se arată într-un comunicat al CSALB, în care se adaugă:... detalii
"Banca mi-a refuzat aprobarea unui credit, fără să-mi dea nicio explicație. E normal așa ceva?", este una dintre întrebările primite frecvent de la cititori. Ultimul caz este cel al unui... detalii