Raiffeisen Bank Ungaria ar putea fi preluata pentru 1 EURO (sic!) de mogulul ungur Istvan Torocskei (foto), prin intermediul bancii controlate de acesta, Széchenyi Bank si in care statul ungar are o participatie de 49%, din vara anului trecut, scrie presa din tara vecina. Si asta in ciuda faptului ca banca lui Torocskei este de 100 de ori mai mica decat Raiffeisen in privinta valorii activelor!
De asemenea, Széchenyi Bank dispune de un capital de doar 6,3 milioane euro, de aproape 60 de ori mai mic decat cel al Raiffeisen, care se ridica la 366 milioane euro.
Conducerea Raiffeisen Bank International ar urma sa ia o decizie cu privire la aceasta varianta, reprezentantii bancii confirmand ieri ca au primit oferte de preluare, fara a mentiona numele bancilor ofertante.
In schimbul cumpararii Raiffeisen cu 1 euro, banca lui Istvan Torocskei ar urma sa preia toate pasivele si datoriile bancii austriece, precum si creditele neperformante, astfel ca austriecii ar iesi fara probleme din sistemul bancar ungar, tot mai haotic, dupa cum precizeaza publicatia Portfolio.
Szechenyi Bank are active totale de doar 89 milioane dolari, fata de cele 6,2 miliarde euro ale Raiffeisen Bank Ungaria. Din aceasta perspectiva o astfel de tranzactie pare putin probabila, chiar daca in aceasta este implicata un “mogul” local.
Raiffeisen Bank, a doua mare banca din regiunea Europei Centrale si de Est, si-a anuntat intentia de a se retrage de pe unele piete, inclusiv din Ungaria, unde a suferit pierderi de 63 de milioane de euro in prima jumatate a anului trecut, pierderi ce ar putea creste odata cu implementarea de catre guvernul de la Budapesta a unor masuri populiste pentru a ajuta populatia cu credite in valuta prin transformarea acestora in forinti, la un curs mult mai mic decat in prezent.
Cine este “Tom Bugetel” din Ungaria care vrea sa puna mana pe Raiffeisen Bank
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii