Libra Internet Bank a avut in 2013 un profit net auditat de 8,6 milioane lei, in crestere fata de rezultatul net de 5,9 milioane lei din 2012, potrivit presedintelui bancii, Emil Bituleanu (foto). Solvabilitatea bancii a fost de 12,3%, peste limita legala de 8% si de limita prudentiala a BNR, de 10%.
Rata creditelor neperformante la Libra Bank a fost de 15,64% in 2013, cu mult sub media sistemului bancar, de peste 20%.
Libra Bank a acordat in 2013 peste 1.200 de credite persoanelor juridice (profesii liberale, persoane fizice autorizate – PFA, companii si clienti agri-business).
Pentru acest an, banca isi propune sa acorde un volum de credite in valoare de 500 milioane lei, a precizat Bituleanu, citat de Agerpres, precizand ca in acesta an banca va acorda o atentie sporita agriculturii.
Seful Libra Bank spune ca banca sa va avea o crestere a creditarii peste media pietei, apreciata la un nivel moderat, sub 5%. Atat organizarea interna ca si strategia de dezvoltare ne permite o crestere pete media pietei, sune Bituleanu.
Bituleanu considara ca dobanda la creditele pentru companii se afla in prezent la un nivel corect pentru peisajul actual.
Libra Bank a reusit in 2013 sa-si majoreze substantial activele, cu nu mai putin de 54,7%, valoarea acestora depasind 1 miliard de lei, fata de cele 683,85 miliarde cat avea la finalul lui 2012.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii