Ion Alexadru Tiriac, fiul cunoscutului om de afaceri si fost sportiv Ion Tiriac, a renuntat la pozitia de membru in Consiliul de Supraveghere al UniCredit Tiriac, unde a intrat in urma cu un an.
Tiriac detine 45% din actiunile UniCredit Tiriac Bank, prin intermediul a doua off-shore-uri in paradisurile fiscale din Cipru (Vesanio Trading) si Olanda (Rendrum International Investments), in timp ce UniCredit Bank Austria are peste 50% din capitalul social al bancii. Persoanele fizice au o pondere de peste 4% din actiunile bancii.
UniCredit Bank Austria detine o optiune de cumparare a pachetului detinut de Grupul Tiriac, astfel incat sa ajunga la o participatie de peste 95% din banca romaneasca.
UniCredit Tiriac Bank a avut in 2012 un profit net de 173 milioane lei, suma pe care actionarul principal a propus sa fie utilizata pentru recapitalizarea bancii, la fel cum s-a intamplat si cu profitul din 2011, de 103 milioane lei, conform standardelor locale de contabilitate.
UniCredit Tiriac avea la finalul anului trecut o rata de adecvare a capitalului de 13,5%, usor sub media sistemului bancar, de peste 14%.
In privinta altor indicatori esentiali, cei care se refera la performanta bancii au fost pozitivi, spre deosebire de sectorul bancar in ansamblu (ROE- 6,4% iar ROA – 0,7%). Rata cost/venit a fost de 50,8%, rata de acoperire prin numerar a depozitelor – 60,9%, iar rata de acoperire a portofoliului de credite cu provizioane a fost de 8,7% la finalul lui 2012.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii