EximBank acorda Romelectro un plafon de finantare multiprodus

Autor:

Bancherul.ro
2014-12-10 08:43

EximBank anunta intr-un comunicat ca a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, un plafon de finanțare multiprodus în valoare de 54 de milioane de lei, destinat derulării unui contract pe care societatea l-a încheiat cu Transelectrica.

Facilitatea structurată de bancă include atât o componentă de finanțare – care acoperă nevoile temporare de cash, cât și una de garantare – scrisori de garanție bancară pentru bună execuție și restituire avans, necesare Romelectro pentru proiectul retehnologizării unei stații electrice de transformare a Transelectrica.

EximBank își respectă angajamentul ferm asumat de susținere a companiilor românești și, iată, continuă să-și extindă portofoliul de clienți prin încheierea acestui acord cu unul dintre liderii în servicii pentru industria energetică. Antreprenorii români, și în special cei care activează în domeniul energetic, vor găsi la EximBank întreaga disponibilitate mai ales că susținerea acestui sector rămâne o prioritate pentru bancă. EximBank va continua să acționeze pentru consolidarea industriei energetice româneşti într-o manieră viabilă economic şi care să ţină cont de orientările strategice ale României în regiune pe termen mediu şi lung”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Compania Romelectro a câștigat licitația organizată de Transelectrica pentru retehnologizarea staţiei electrice 400/220/110/20 kV Bradu, un important nod în cadrul Sistemului Electroenergetic Naţional ce asigură conexiunile şi tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrică (Muntenia şi Oltenia) către zonele deficitare din Transilvania. Valoarea contractului depășește 29 de milioane de euro și se va derula pe o perioadă de patru ani.

”Câștigarea acestei licitații este încă o confirmare a faptului că Romelectro rămâne partenerul strategic local în proiecte de energie electrică, datorită valorilor pe care le promovează: competenţă și seriozitate. Acum că avem partener și EximBank, vorbim practic despre un proiect 100% românesc, toate cele trei părți implicate în proiect fiind entități cu capital autohton. Sperăm să continuăm colaborarea cu EximBank mai ales că ne-am propus să reconsiderăm piețele de export și să ne concentrăm atenția pe revenirea la lucrările în străinătate. Până în prezent, piața internă a oferit suficient spațiu pentru activitatea Romelectro, însă ne dorim să dezvoltăm business-ul și de aceea trebuie să ne reîndreptăm atenția spre piețe – precum Orientul Mijlociu (unde Romelectro a condus proiecte de succes), nordul Africii şi spaţiul de la Caucaz – Marea Caspică”, a spus Viorel Gafiţa, Preşedinte Director General Romelectro, citata in comunicatul bancii.

Comentarii

De la: -Subiect:

-

Comentariu:

Bancherule.ro faci furori pe net cu comentariile care se posteaza la tine in batatura ... ar fi normal sa moderati/verificati/ comentariile inainte de afisare pe site.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

BCR și-a sporit creditele de consum cu 41%

BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii