Dobanzile la credite si depozite s-au intors in 2020 la nivelurile reduse din urma cu doi ani

Autor:

Bancherul.ro
2021-01-06 19:57

Atat dobanzile la creditele noi in lei acordate de banci populatiei, cat si cele pentru depozitele noi in lei, au fost in scadere in luna noiembrie 2020, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, dobanda medie pentru depozitele noi in lei constituite de populatie la banci a coborat la 1,51% in luna noiembrie, de la 1,55% in luna anterioara, fiind cel mai redus nivel din august 2018.

In cazul dobanzilor la termen in lei ale firmelor, dobanda medie a scazut in aceeasi luna la 1,56%, de la 1,71% in luna anterioara, cea mai mica valoare din aprilie 2018.

In privinta dobanzilor medii la creditele noi in lei, cele pentru imprumuturile acordate populatiei au scazut, in timp ce la finantarile pentru firme a fost in crestere.

Astfel, dobanda medie la finantarile noi in lei pentru firme a crescut in luna noiembrie la 4,67%, de la 4,47% in luna anterioara.

La creditele noi in lei pentru consum, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, a scazut in luna noiembrie 2020 la 9,85%, de la 10,15% in luna anterioara.

La creditele pentru locuinte, media DAE a ajuns la 5,15% in noiembrie, de la 5,35% in luna precedenta, cea mai redusa valoare din luna mai 2018.

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei

Cat castigam la refinantarea unui credit de nevoi personale cu o dobanda mai mica

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dacă aveți un împrumut la bancă, evitați restanțele la Biroul de Credit

"Dacă sunt în Biroul de Credit, pot lua un credit de nevoi personale?", întreabă o cititoare, la Întreabă Banca. Dacă aveți probleme cu plata la timp a ratelor la bancă,... detalii

Ce înseamnă discriminarea pe bază de IBAN în Europa?

Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii