Credit Agricole Bank Romania anunta intr-un comunicat ca a obtinut un profit net de 1 milion de lei in primul trimestru al acestui an, “o confirmare a eforturilor continue de optimizare realizate în 2013”. Anul precedent, banca franceza a inregistrat o pierdere neta de 28 milioane lei.
Banca mentioneaza ca rezultatele financiare ale Credit Agricole Bank Romania pentru anul 2013 arată procesul continuu de îmbunătăţire a rezultatelor şi implementarea cu succes a strategiei băncii în 2013, în pofida rezultatului net afişat în raportul financiar anual.
Credit Agricole Bank Romania a reuşit să îmbunătăţească în mod semnificativ rezultatele sale comerciale şi financiare, susţinute de investiţii continue în calitatea serviciilor oferite clienţilor, pecizeaza banca in comunicat.
“Angajamentul nostru este de a răspunde nevoilor financiare ale clienţilor noştri, de a le sprijini planurile de viitor şi de a construi o relaţie de lungă durată cu aceştia. Rezultatele financiare pentru anul 2013 arată efortul continuu de a ne întări poziţia pe piaţă şi dacă nu ar fi fost cazul unui grup de companii ce a intrat în insolvenţă, atunci rezultatele noastre ar fi fost foarte bune.”, a declarat domnul Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.
Principalii indicatori financiari ai Credit Agricole in 2013
Total active: 1.262 milioane RON;
Total credite: 1.036 milioane RON;
Total depozite: 671 milioane RON;
Rezultat net: – 28 milioane RON;
Credite/Depozite: 154%;
Credite neperformante: 14,5%.
În 2013, odată cu dezvoltarea comercială, Credit Agricole Bank Romania şi-a concentrat eforturile pe optimizarea aspectelor legate de risc, colectare şi recuperare restanţe şi reducerea costurilor, precizeaza banca.
Principalele realizări ale anului 2013 sunt:
Lichiditate: Continuându-şi strategia de diminuare a dependenţei de fondurile furnizate de către Grup, banca a reuşit să reducă finanţarea de la Grup, să crească depozitele clienţilor cu 168 M RON (+ 34% faţă de 2012) şi să reducă deficitului comercial cu 201 M RON (-36% faţă de 2012).
Capital: Rata de adecvare a capitalului a fost de 13,6% la 31 decembrie 2013, un nivel comfortabil, peste limita reglementată de Banca Naţională a României. Mai mult, banca a reuşit optimizarea activelor ponderate la risc, care au înregistrat o scădere de 13% faţă de 2012.
Creditarea în RON: Soldul creditelor în RON a crescut cu 30%, reprezentând 26% din totalul portofoliului de credite în 2013, faţă de 19% la sfârşitul anului 2012.
Profitabilitate: Îmbunătăţirea rezultatului operaţional cu 11 M RON faţă de anul precedent s-a datorat creşterii organice a veniturilor nete din activitatea operaţională şi optimizării constante a costurilor.
Datorită unui singur grup de companii ce a intrat în insolvenţă, creditele neperformante au crescut de la 10,9% în 2012 la 14,5% în 2013, fapt ce a condus la creşterea cheltuielilor cu provizioanele. Exceptând acest incident, restul portofoliului de credite neperformante a scăzut semnificativ, aratând un trend pozitiv, opus evoluţiei pieţei, mai arata banca in comunicat.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii