ALB si CPBR vor infiinta Federatia Patronala a Serviciilor Financiare

Autor:

Bancherul.ro
2014-11-20 17:14

Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) au decis infiintarea, impreuna, a primei federatii patronale din domeniul serviciilor financiare din Romania, pentru a  facilita o cat mai buna reprezentare a intereselor membrilor si a angajatilor acestora, potrivit unui comunicat de presa.

Federatia patronala ce urmeaza a fi infiintata in prima parte a anului viitor, are in vedere  afilierea ulterioara la una dintre principalele Confederatii patronale pentru o cat mai judicioasa reprezentare in cadrul dialogului tripartit Guvern-Patronat-Sindicate, potrivit Legii Dialogului Social.

ALB si CPBR impartasesc deja principii comune prin natura serviciilor similare oferite, fiind interesate sa contribuie impreuna in viitor la proiecte structurate pe directii muliple, precum etica, transparenta, legislatie, educatie financiara, politici anti-frauda etc.

CPBR si ALB isi vor pastra individualitatea in cadrul federatiei, urmand sa aiba drepturi egale.

“Am luat hotararea infiintarii acestei federatii patronale deoarece credem ca putem fi mai puternici impreuna nu numai in ceea ce priveste interesele noastre convergente ci si in avantajul pietei serviciilor financiare din Romania si a clientilor nostri”, a declarat Steven van Groningen (foto), Presedintele Consiliului Director al CPBR.

“Ma bucur sa pot face acest anunt chiar astazi, cand ALB sarbatoreste 10 ani de la infiintare.’’

“Dorim sa putem aborda si in comun problemele de multe ori complexe din zona consumatorilor nostri, inclusiv pe partea de prudentialitate si reglementare,” a explicat la randul sau Felix Daniliuc, Presedintele ALB. “In plus, in contextul evolutiilor reglementarilor europene, avand consumatori comuni, trebuie sa putem avea si o voce comuna”.

Membrii CPBR, organizatie patronala infiintata in aprilie 2014, sunt Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit-Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

ALB numara in prezent 35 de membri principali si parteneri, in majoritate institutii financiare nebancare. Parte dintre membrii ALB apartin acelorasi grupuri financiare internationale din care fac parte si majoritatea membrilor CPBR. Potrivit statisticilor proprii, membrii ALB acopera circa 90% din totalul activitatilor de multi-creditare (leasing si credite de consum) la nivelul IFN-urilor din Romania, ALB fiind si membra a Federatiei Creditului de Consum din Europa – Eurofinas si a Federatiei Europene a Companiilor de Leasing – Leaseurope.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

BCR și-a sporit creditele de consum cu 41%

BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii