Programe de dezvoltare profesională a angajaților ASF în cadrul instituţiilor internaţionale (Comunicat de presa al ASF):
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) oferă angajaților săi oportunități de dezvoltare profesională în cadrul unor programe și/sau instituții internaționale de prestigiu.
Una dintre componentele importante ale politicii de resurse umane a ASF o reprezintă formarea profesională continuă a angajaților. Aceștia pot aplica în cadrul programelor puse la dispoziție de Autoritate pentru a-și completa și dezvolta cunoștințele în domeniul în care activează.
Participarea în calitate de experţi în cadrul Colegiilor de Supraveghere ale EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority) pentru grupurile de asigurări care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României reprezintă cea mai recentă oportunitate de dezvoltare profesională pentru angajații ASF. Activitatea în cadrul Colegiului constă în dezvoltarea unei înţelegeri comune a profilului de risc a grupului, în armonizarea practicilor de evaluare a riscurilor la care grupul şi entităţile sale sunt sau pot fi expuse, astfel încât să permită o supraveghere prospectivă şi o avertizare timpurie cu privire la riscurile majore care pot afecta stabilitatea financiară la nivel de grup şi individual.
O altă oportunitate se referă la participarea în calitate de experţi în cadrul comitetelor permanente ale autorităţilor europene (ESMA, EIOPA şi ESRB) şi ale organizaţiilor internaţionale în care ASF este membru (IOSCO, IAIS, IOPS şi INFE), precum şi în grupurile de lucru organizate la nivelul Comisiei şi Consiliului UE pentru negocierea dosarelor legislative.
”Procesul de reconstrucție instituțională pe care l-am implementat la ASF este realizat împreună cu angajații Autorității. Iar pentru a putea reuși să ne atingem obiectivele avem nevoie de cei mai buni dintre cei mai buni. De aceea, acordăm o importanță deosebită programelor de perfecționare și dezvoltare profesională și îi încurajez în permanență pe colegii mei să aplice la asemenea proiecte”, a declarat Mișu Negrițoiu, Președintele ASF.
La începutul anului, șase angajați ai ASF au fost la Londra, pentru o perioadă de 10 săptămâni, într-un program administrat de City of London Corporation. Programul s-a adresat experților din România și Bulgaria și a fost structurat pe două module. Primul dintre acestea a fost dedicat prezentării sistemului financiar european și evoluțiilor recente în contextul crizei financiare, iar cel de-al doilea modul a constat în detașarea experților la una din instituțiile financiare londoneze participante în cadrul programului. Cei șase experți ASF au efectuat stagii de pregătire la Deutsche Bank, Financial Conduct Authority, AIG, Ernst&Young, CMS Cameron McKenna și S&P Capital.
Totodată, ASF a detașat, începând din 2015, mai mulți angajați pe o perioadă de 1-2 ani la organisme și instituții europene, precum EIOPA și Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în vederea dezvoltării abilităților profesionale și acumulării de experiență în instituții europene importante.
Nu există comentarii pentru această știre.
BT Broker de Asigurare, compania Grupului Financiar Banca Transilvania specializată în brokeraj de asigurări, are un nou director general, Valentin Coroiu, anunță banca într-un comunicat, în care adaugă: Lider al... detalii
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii