“Există întrebarea dacă reducerea TVA la alimente s-ar transpune într-o reducere de preţ, sau producătorii îşi vor mări rata de profit. Personal nu ştiu să răspund. Oricum, prin reducerea TVA la alimente impactul ar fi modest”, a declarat viceguvernatorul BNR Cristian Popa.rnrnIntrebarea corectă, a precizat acesta, este dacă un astfel de TVA redus este fezabil din punct de vedere fiscal, având în vedere ţintele fiscale pe care România şi le-a asumat faţă de FMI şi UE.rnrn”Întrebarea este dacă ne putem permite reducerea cotei, cel puţin pe termen scurt”, a mai spus Popa.
Nu există comentarii pentru această știre.
De ce vorbim mult de creșteri de taxe și puțin de tăieri de cheltuieli și restructurări? Din două motive principale, presupun: 1. Este mult mai ușor și mai rapid să... detalii
Fiscalitatea din România este departe de a fi excesivă, conform unei analize comparative cu taxele din Polonia publicată de economistul șef al BNR, Valentin Lazea: "Dacă alegem Polonia ca model... detalii
Creșterea dobânzilor variabile și deprecierea monedei naționale din ultimele două săptămâni au reaprins temerile față de o viitoare criză financiară, se arată într-un comunicat al CSALB, în care se adaugă:... detalii
"Banca mi-a refuzat aprobarea unui credit, fără să-mi dea nicio explicație. E normal așa ceva?", este una dintre întrebările primite frecvent de la cititori. Ultimul caz este cel al unui... detalii