Banca Transilvania anunta ca emisiunea de obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 30 de milioane de euro a fost subscrisa integral, banca urmand sa achite in schimb o dobanda anuala compusa din EURIBOR la 6 luni plus o marja fixa de 6,25%, pe o perioada de 7 ani, plata dobanzii urmand sa se faca de doua ori pe an, pana la scadenta din 2020.
IFC – International Finance Corporation, divizie a Bancii Mondiale, actionar principal al BT, a cumparat majoritatea obligatiunilor, echivalentul a 18,9 milioane euro, restul fiind adjudecate de ceilalti actionari ai bancii, printre care si BERD.
„Emisiunea de obligaţiuni a fost un succes, cu subscriere integrală, conform aşteptărilor. Mulţumesc acţionarilor şi investitorilor pentru încrederea acordată planurilor Băncii Transilvania. Suma obţinută va întări baza de capital a băncii noastre, prin diversificarea structurii fondurilor proprii şi susţinerea dezvoltării viitoare a băncii”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, citat intr-un comunicat al bancii.
Majoritatea actiunilor BT sunt detinute de straini
Majoritatea actiunilor BT, adica 50,62%, sunt detinute de straini, pondere ce se va majora dupa actuala emisiune de obligatiuni, in timp ce capitalul romanesc are o pondere de 49,8% in banca.
Persoanele fizice romane detin actiuni reprezentand 23,06%, iar firmele romanesti au 26,32%. Pe de alta parte, persoanele fizice straine au 2,84% din actiuni, in timp ce firmele straine detin 47,78% din banca.
Bank of Cyprus detine aproape 10% din actiunile Banca Transilvania, in timp ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este actionar semnificativ, detinand 14,6% din capitalul social.
Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, detine aproape 5% din actiunile bancii.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii