România analizează posibilitatea lansării unei emisiuni de eurobonduri în perioada imediat următoare iar autoritățile iau în considerare maturități pe termen scurt și ‘pe termen foarte lung’, potrivit ministrului Finanțelor, Anca Dragu, citată de Reuters.
România beneficiază de rating ‘Baa3’ din partea Moody’s și ‘BBB minus’ din partea Standard & Poor’s și Fitch.
Săptămâna trecută, Polonia a devenit prima țară emergentă care a accesat piețele de eurobonduri în acest an, strângând 1,75 miliarde de euro de pe urma vânzării unor obligațiuni cu maturitatea la 10 și 20 de ani.
Potrivit lui Juraj Kotian, analist la Erste Group, emisiunea de eurobonduri demarată de Polonia deschide calea pentru alți emitenți din regiunea Europei Centrale și de Est. “A fost o decizie bună să intre pe piață la începutul anului. Urmează Ungaria, care va reveni pe piețele internaționale după doi ani de absență, și România”, a spus Kotian.
România vrea să vândă obligațiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 și să atragă 3 miliarde de euro de pe piețele internaționale.
Anul trecut, suma totală contractată de România de pe piețele externe s-a ridicat la două miliarde de euro, prin două emisiuni de obligațiuni, una de 1,25 miliarde de euro pe 10 ani, iar cealaltă de 750 de milioane de euro pe 20 ani.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii