Raiffeisen Bank a alocat, în prima jumătate a acestui an, 6,6 milioane de euro proiectelor de investiţii, respectiv 15% din profitul mediu obţinut în aceeaşi perioadă, potrivit raportului semestrial postat vineri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Din investiţiile realizate în primul semestru al acestui an, 48%, adica in jur de 3 milioane de euro, au fost direcţionate către dezvoltarea infrastructurii IT, iar 20% au mers către simplificarea procedurilor, identificarea nevoilor specifice ale clienţilor şi dezvoltarea business-ului, precizează banca.
“Comparativ cu perioada similară din 2013, cheltuielile de capital din primul semestru din 2014 s-au aflat pe un trend descendent, această scădere fiind cauzată în principal de efortul de relocare în noul sediu central, efort care este evidenţiat în cifrele anului 2013. Dacă se exclud cheltuielile cu relocarea, totalul cheltuielilor de capital a rămas aproximativ constant faţă de iunie 2013”, se precizează în raportul citat de Agerpres.
În plus, instituţia a investit 0,9 milioane de euro în înnoirea parcului auto, se mai arată în raportul citat.
Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 45 milioane euro în primele şase luni din 2014, faţă de 60 milioane euro, cât înregistra în iunie 2013, a anunţat recent banca, într-un comunicat de presă.
Valoarea totală a activelor Raiffeisen Bank a ajuns la 5,94 miliarde euro, în creştere cu 6% faţă de cele 5,59 miliarde euro de la finele lui iunie 2013. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, volumul total al creditelor a crescut cu 6%, până la 3,83 miliarde euro, iar o evoluţie similară au înregistrat şi depozitele (+6%), ajungând la 4,3 miliarde euro. Raportul credite/depozite este în prezent de 89% (constant faţă de iunie 2013).
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii