OTP Bank Romania a reusit sa obtina in primul trimestru din acest an un profit net de 19 milioane lei (1,3 miliarde forinti), dupa pierderi de opt milioane lei in ultimul trimestru al anului trecut, provocate de provizioanele in valoare de 13 milioane lei constituite pentru litigiile cu clientii, in special pentru legea darii in plata.
OTP Bank mai are in portofoliu credite in franci elvetieni (CHF) in valoare de 675 milioane lei (46 miliarde forinti), dupa ce oferta de conversie a acestora in lei, initiata anul trecut, a fost acceptata de doar aproximativ 70% din numarul total de clienti ai bancii.
O parte dintre cei care nu a acceptat oferta bancii au recurs la procese in justitie, inclusiv pe baza Legii 77/2016 privind darea in plata, care poate fi aplicata, conform deciziei Curtii Constitutionale, daca instantele de judecata constata existenta impreviziunii din Codul Civil, cum ar fi cresterea semnificativa a cursului RON/CHF.
Profitul OTP Bank din T1 2017 este dublu in comparatie cu cel de primul trimestru din anul precedent si al doilea cel mai mare castig trimestrial din istoria bancii.
Castigul ridicat se datoreaza, pe de o parte, faptului ca banca a constituit in primul trimestru provizioane foarte mici, de doar 0,5 milioane lei, pentru litigiile cu clientii.
Pe de alta parte, dublarea profitului fata de primul trimestru al anului precedent se datoreaza in principal reducerii cheltuielilor administrative cu 14%, echivalentul a 10 milioane de lei, dupa finalizarea procesului de integrare a Millennium Bank, banca pe care a preluat-o la finalul lui 2014.
In acelasi timp, atat costul riscului cat si rata creditelor neperformante, de 17,7%, au fost in crestere in primul trimestru din acest an.
Vezi in CLUBUL BANCHERILOR rezultatele financiare complete ale OTP Bank
Nu există comentarii pentru această știre.
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii
Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii