Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta pentru eliminarea barierelor din calea dezvoltarii Bursei, spune seful BVB, Ludwik Sobolewski

Autor:

Bancherul.ro
2014-06-12 09:44

Guvernul va adopta în cursul acestei luni o ordonanță de urgență prin care vor fi eliminate barierele care împiedică dezvoltarea pieței de capital din România, identificate de un grup de lucru și prezentate de conducerea Bursei de Valori București la începutul acestui an, a anunțat, miercuri, directorul general al Bursei de Valori București, Ludwik Sobolewski.

“Ordonanța de urgență a fost elaborată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Am lucrat la ea împreună cu Ministerul Finanțelor și Ministerul de Justiție, iar primul ministru a declarat foarte clar în cadrul întâlnirii cu Coaliția (Coaliția pentru Dezvoltarea României — n. r.) de acum două săptămâni că această ordonanță va fi adoptată în iunie”, a explicat Sobolewski.

Actul normativ urmează să elimine o mare parte din cele opt bariere menționate, cu excepția celor legate de fiscalitate, legea societăților comerciale și legislația secundară pentru piața de capital. Potrivit directorului general al BVB, aceste aspecte vor fi tratate separat, cu instituțiile competente.

În privința modificărilor fiscale, Sobolewski a precizat că se colaborează cu Ministerul Finanțelor, iar legislația secundară a fost definitivată și înaintată spre aprobare ASF.

“95% din propunerile noastre au fost acceptate de ASF și sper ca aceste măsuri să fie adoptate în viitorul apropiat”, a adăugat oficialul BVB.

El a precizat că procesul de eliminare a barierelor care împiedică dezvoltarea pieței de capital este departe finalizare, fiind undeva la jumătatea drumului.

În contextul preocupării pentru atragerea unui număr cât mai mare de investitori la Bursă, Sobolewski a amintit și de decizia din data de 5 mai a BVB de a elimina impunerea unui pachet de acțiuni la tranzacționare.

Șeful BVB a atras atenția că această măsură va trebui implementată și la nivelul Depozitarului Central, după obținerea aprobărilor de la BNR și ASF, astfel încât investitorii să poată tranzacționa oricâte acțiuni vor.

În privința evoluției Bursei de la București, Ludwik Sobolewski susține că aceasta este încă departe de Bursa de la Varșovia, dar ar putea să ajungă la nivelul celor din Praga sau Budapesta, în materie de volum de tranzacționare, anul viitor.

Comentarii

De la: ovidiuSubiect:

va mintiti singuri cu aceeasi nerusinare cu care ne mintiti si pe noi, clientii!!!

Comentariu:

bcr, devenita cel mai mare gunoi financiar-bancar din Romania, a introdus si aici practicile clauzelor abuzive in contractele de credit, asa cum a facut si erste in aproape toata Europa, prin prea-nesimtitul si amendatul "club lombard"!!!... Jucati un poker la cacealma cu milioane de destine si asta se traduce prin terorismul contractual practicat, ce a devenit, inevitabil, CANIBALISM BANCAR!!!

De la: ceraselaSubiect:

Iluzie

Comentariu:

Va inselati daca credeti ca o sa reveniti pe piata...o banca care nu isi recunoaste greseala este o banca falimentara.In loc sa ganditi o strategie pe termen lung,ati preferat sa varsati multi bani catre NNKDP.Daca "justitia" va fi oarba in continuare si nu sanctioneaza abuzurile practicate de aceasta banca,Romania va pierde pe contribuabilul" iar banca isi pierde clientul...

De la: GicaSubiect:

5 ani?

Comentariu:

Parca stiam ca mandatul lui Treichl expira in 2017, adica peste numai 3 ani. Deci vrea sa mai fie la conducere si peste 5 ani? Asta nu mai pleaca, frate? Altii (Profumo, Ackermann, Stepic) au stat cat au stat in fruntea unor banci mari, dar au mai si plecat. E nevoie de un suflu nou si la Erste.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii