Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR cu credit imobiliar de 150.000 de euro dar fara nicio casa in proprietate

Autor:

Bancherul.ro
2014-12-28 23:03

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu si-a facut anul trecut un credit imobiliar la BRD in valoare de 150.000 de euro, pe o perioada de doar 10 ani, pana in 2023, la care plateste o rata de 1700 de euro lunar. Cu toate acestea, in declaratia de avere a lui Olteanu nu figureaza nicio locuinta (eventual in constructie) si niciun teren in proprietate, ceea ce inseamna ca destinatia creditului nu este o casa personala a viceguvernatorului.

Creditele imobiliare se acorda de banci de regula pentru cumpararea sau constructia unei locuinte proprietate personala, cu care se garanteaza imprumutul, altfel de aranjamente fiind o exceptie, cum se pare ca este si acest credit acordat de BRD. Ramane intrebarea: ce constructie a finantat Olteanu cu banii imprumutati de la BRD?

Sa fie vorba de un credit destinat propriei firme, Eboda Buildings SRL, la care detine jumatate din actiuni? Firma pe care a imprumutat-o personal cu 300.000 de lei?

Tot de la BRD a mai obtinut Olteanu, in acest an, un card de credit cu o valoare foarte ridicata, echivalentul a 25.000 de euro (110.000 de lei), probabil trei salarii de viceguvernator.

De altfel, Olteanu pare a fi dependent de cardurile de credit. El mai are alte doua astfel de carduri: unul de 38.000 de lei la Bancpost, luat in 2012 si prelungit in acest an pana in 2016, si altul de 42.000 de lei de la Banca Transilvania, obtinut tot in urma cu doi ani.

In total, Olteanu are la banci datorii de 185.000 de euro. La acestea se adauga si un imprumut obtinut in 2009 de la o persoana fizica, in valoare de 200.0000 de lei, ceea ce inseamna ca in total viceguvernatorul are datorii de 230.0000 de euro.

Pe de alta parte, Olteanu detine in continuri bancare doar 55.000 de euro si 15.000 de lei.

Bogdan Olteanu a castigat anul trecut 10.000 de euro lunar ca arbitrajist la Curtea de Arbitraj Comercial International, unde detinea functia de presedinte, pozitie din care s-a retras in acest an, dupa izbucnirea unui urias scandal de coruptie in care au fost implicati vicepresedinta Curtii, Vanda Vlasov, si tatal acesteia, Mihai Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert, prins de procurorii DNA in timp ce primea mita pentru a interveni pentru castigarea unor cazuri la Curtea de Arbitraj (Vezi aici detalii).

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

BRD și-a crescut creditele cu 21%, iar depozitele cu doar 5%

BRD și-a majorat creditele acordate populației și firmelor cu 21% în primul trimestru al anului, în timp ce depozitele au avansat într-un ritm mult mai scăzut, de numai 5%. Valoarea... detalii

Libra Bank și-a majorat depozitele într-un ritm dublu față de credite

Libra Internet Bank și-a majorat depozitele într-un ritm dublu comparativ cu creditele în 2024, conform comunicatului băncii privind rezultatele financiare din 2024: Rezultate 2024 Libra Internet Bank: profit 270 milioane... detalii

Fondul de pensii BRD Medio devine Pensia Mea Plus

BT Pensii va administra de acum înainte FPF BRD Medio, sub denumirea de Pensia Mea Plus, înurma primirii aprobării din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru preluareaadministrării fondului de... detalii

BT Broker de Asigurare își diversifică afacerea

BT Broker de Asigurare, compania Grupului Financiar Banca Transilvania specializată în brokeraj de asigurări, are un nou director general, Valentin Coroiu, anunță banca într-un comunicat, în care adaugă: Lider al... detalii