Bank of America a ajuns joi la o înțelegere cu organismele americane de reglementare pentru a pune capăt acuzațiilor potrivit cărora i-a indus în eroare pe investitori ca să cumpere credite imobiliare riscante (subprime), aflate la originea crizei financiare globale din 2008, transmite Reuters, preluata de Agerpres.
Înțelegerea anunțată joi de Departamentul american al Justiției cere Bank of America să plătească o amendă de 9,65 miliarde de dolari la care se vor adăuga compensații de aproximativ șapte miliarde de dolari persoanelor cu împrumuturi ipotecare.
‘Credem că această înțelegere este în interesul acționarilor noștri și ne permite să continuăm să ne concentrăm pe viitor’, a declarat directorul Bank of America, Brian Moynihan.
Aceasta este cea mai mare amendă impusă vreodată unei companii din SUA. În consecință, Bank of America a informat că această înțelegere ar urma să îi reducă profiturile în trimestrul al treilea cu aproximativ 5,3 miliarde de dolari, sau 43 de cenți pe acțiune.
Acest caz doar unul dintr-o serie mai mare de anchete demarate de Departamentul american al Justiției asupra practicilor abuzive ale băncilor pe piața creditelor ipotecare. Anul trecut, Citigroup a ajuns la o înțelegere de șapte miliarde de dolari în timp ce JPMorgan Chase & Co a acceptat să plătească 13 miliarde de dolari într-un dosar similar.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii