“Bancherii au ajuns să execute silit 2.000 de locuinţe în fiecare lună după ce au accelerat recuperarea banilor din credite restante, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza diferenţei dintre creşterea numărului de credite şi vânzările efective raportate de bănci”, potrivit ZF.ro.
“Astfel, numărul creditelor în derulare a crescut cu numai o mie de conturi în primele trei luni din acest an, potrivit datelor de la Biroul de Credit, deşi doar prin programul „Prima casă“ fuseseră raportate vânzări de 7.000 de credite ipotecare noi în acest interval.
Băncile aveau la sfârşitul lunii martie un portofoliu total de 270.000 de credite imobiliare, în valoare de 8,5 mld. euro.
Diferenţa de 6.000 de conturi dintre vânzările noi şi creşterea soldului din primul trimestru reflectă astfel numărul creditelor închise prin executare silită, în condiţiile în care puţine credite ajung la scadenţă în această perioadă. Varianta rambursării anticipate este mai puţin probabilă”, se mai arata in articolul ZF.ro.
Nu există comentarii pentru această știre.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii