Costul lunar al utilizarii serviciului de internet banking oferit de cele mai importante 20 de banci romanesti pentru efectuarea a doua plati, una intre conturile proprii (intrabancara) si alta in contul alte banci (interbancar) este in medie de 6,5 lei, conform unei analize realizata de Bancherul.ro si GhiseulBancar.ro. In costul total a fost inclus si comisionul lunar de administrare a serviciului de internet banking.
Un numar de 5 banci se incadreaza in jurul costului mediu (Volksbank – 6,5 lei, Banca tialo-Romena – 6 lei, Intesa Sanpaolo Bank si ProCredit Bank – 7 lei si Banca Transilvania – 7,1 lei).
Comisioane mai mici decat media practica un numar de 9 banci, in timp ce 6 institutii de credit au comisioane mai mari decat media.
Cele mai mici tarife le gasim la Credit Europe Bank, care permite clientilor sa foloseasca gratis serviciul de internet bankig si sa efectueze plati de mica valoare, inclusiv cele de 1.000 de lei, fara perceperea vreunui comision.
Printre bancile cu comisioane mici se afla Garanti Bank, Millennium Bank, UniCredit Tiriac Bank si Piraeus Bank, ale caror tarife nu depasesc 5 lei lunar pentru efectuarea a doua plati in valoare de 1.000 de lei.
De partea cealalta, cea mai scumpa banca pe internet este Alpha Bank, cu comisioane duble fata de medie, urmata indeaproape de BRD, apoi Raiffeisen Bank si BCR.
De ce e mai avantajos online
Utilizarea serviciului de internet banking ca alternativa la ghiseul clasic aduce clientilor bancilor o serie de avantaje: in primul rand, conturile si sumele existente in acestea se pot vizualiza de oriunde si oricand, de pe orice device conectat la internet, fie computer, laptop, tableta sau smartphone.
Cele mai bune cotații de curs de schimb euro/leu le găsim la CEC Bank și Exim Banca Românească, rezultă din comparația ratelor de curs valutar practicate de cele mai mari... detalii
Cardurile Mastercard emise de BRD nu au funcționat la ATM-urile altor bănci și la plățile în magazine, pe parcursul zilei de 11 aprilie 2025. Iar tranzactiile refuzate au fost dublate... detalii
Credit Europe Bank, recent transformată dintr-o bancă românească într-una străină, înregistrată în Olanda, deținută de FibaGroup a magnatului turc Hüsnü Özyeğin, a anunțat că la jumătatea anului își va schimba numele în Nexent Bank, cu scopul de "a oferi servicii bancare moderne, transparente și centrate pe client, atât clienților corporativi, cât și persoanelor fizice". Schimbarea numelui va avea loc "fără niciun impact asupra produselor și serviciilor existente." Am întrebat banca dacă aceasta urmează să devină exclusiv digitală, însă răspunsul a fost negativ: "Nexent Bank nu va deveni o bancă exclusiv digitală, însă va continua să își extindă serviciile digitale, oferind clienților soluții tot mai moderne și eficiente. Dezvoltarea soluțiilor tehnologice este una dintre prioritățile strategice, pentru a oferi clienților o experiență mai fluentă, intuitivă și personalizată." Noul logo Nexent Bank ar putea arăta ca în... detalii
Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii