BNR: Depozitele in banci au crescut cu 0,5% in noiembrie 2013

Autor:

Bancherul.ro
2013-12-30 13:22

Comunicat BNR:

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au majorat în luna noiembrie 2013 cu 0,5 la sută faţă de luna octombrie 2013, până la nivelul de 209 048,5 milioane lei.

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,3 la sută, până la 79 213,5 milioane lei. La 30 noiembrie 2013, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 5,6 la sută (3,7 la sută în termeni reali) faţă de 30 noiembrie 2012.

Depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 0,8 la sută, până la 55 763,3 milioane lei. La 30 noiembrie 2013, depozitele în lei ale persoanelor juridice au crescut cu 12,5 la sută (10,5 la sută în termeni reali) faţă de 30 noiembrie 2012.

Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei, au crescut cu 0,5 la sută, până la nivelul de 74 071,7 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,3 la sută, până la 16 678,3 milioane euro).

Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 4,7 la sută (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 6,3 la sută); depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 5,0 la sută (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 6,5 la sută), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 4,2 la sută (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice au crescut cu 5,7 la sută).

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

rn

Tabel 4. Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali*
INDICATORI 30 noiembrie 2013
(mil. lei)
nov. 2013/
oct. 2013
%
nov. 2013/
nov. 2012
%
Depozite ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali (total)** 209 048,5 0,5 7,0
Depozite în lei ale rezidenţilor: 134 976,8 0,5 8,4
– gospodării ale populaţiei 79 213,5 0,3 5,6
– persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) 55 763,3 0,8 12,5
Depozite în valută ale rezidenţilor: 74 071,7 0,5 4,7
– gospodării ale populaţiei 49 326,3 1,5 5,0
– persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) 24 745,4 -1,3 4,2

rn

rn

*date provizorii 
**sunt incluse conturile curente, depozitele la vedere şi toate depozitele la termen, indiferent de scadenţă

Comentarii

De la: gore din chitilaSubiect:

Aiurea clasamentul

Comentariu:

Am cont la Intesa nu platesc nimic la cardul de debit iar comision de retragere inclusiv la ATM CEC e 0. Vedeti ING cate comisioane au si e pe locul 2. Nu stiu cine a facut clasamentu da e pe alaturi.

De la: Bancherul.roSubiect:

comisioane Intesa

Comentariu:

Noi am luat in calcul pentru realizarea acestui clasament costurile standard, in afara pachetelor. In cazul Intesa, cel mai important cost este cel de emitere a unui card Maestro, de 15 lei, la care se adauga comisionul de retragere numerar de la ATM-urile altor banci (0,5% plus 2,5 lei). Mai trebuie sa platiti, in momentul deschiderii contului, un comision de 5 lei, iar lunar un comision de administrare de 1,25 lei. Pachetele de produse au cost unic de administrare in care intra anumite operatiuni gratis, diferite de la o banca la alta, de aceea e dificil de comparat.

De la: gioviSubiect:

top costuri pachete

Comentariu:

De ce nu faceti un clasament la pachetele de cont curent (cost cont curent plus card debit plus comisioane plati internet banking sa zicem in cazul unei sume de 1000 lei din care 500 lei retrasi de la ATM si 500 lei achitati prin internet banking)? Acesta ar fi un clasament cu adevarat relevant. Prea putini sunt interesati de costurile standard ale bancilor. E drept ca un asemenea clasament presupune munca asidua de cercetare.

De la: Bancherul.roSubiect:

pachete cont curent

Comentariu:

Vi se pregateste o astfel de surpriza! Mosul e pus pe sotii anul asta! Chiar daca cele mai multe banci nu sunt interesate sa sustina munca de cercetare si de educatie financiara. Stiu ele de ce...

De la: gioviSubiect:

pachete cont curent

Comentariu:

Pariu ca va castiga Intesa? Am studiat de mult timp piata bancara pe acest segment. Trist este ca de la 01.01.2014 introduc comisioane de minim 1 leu la platile prin internet banking in cadrul pachetului lider si salariul meu. Dar ramane pachetul exclusiv, unde cu exceptia taxei lunare de 14,5 lei totul va fi moca. Mai putin la platile de mare valoare. Sunt curios sa vad cum va arata topul, mai ales ca cei de la Credit Europe le va sufla in ceafa. A, inca ceva. La acest capitol un cuvant de spus ar putea avea si dobanzile oferite, care la Alpha ajung si la 3,75% la lei. Asadar comisionul lunar se reduce prin dobanda care se vireaza pe 30/31 ale lunii. Mult succes. Asta numesc eu cercetare in domeniul bancar.

De la: LUKSubiect:

Pachete cont curent

Comentariu:

Eu lucrez cu banca Transilvania am detin 3 contrui la ei si online banking, platesc 1 leu pe luna commission. Sunt o banca buna am luat in considerare si faptul ca pot avea cont de economii si depozite cu 0 lei commission de administrare si legat de schimburi valutare si dobanzi sunt mai buni decat BCR, BRD, UNICREDIT, RAIFFEISEN, GARANTI BANK, BANC POST. Cand alege-ti o banca sa lua-ti in calcul toate variantele de mai suns.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Noutati BNR

BNR explică de ce a menținut dobânda la 6,5%

Minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație al Băncii Naționale a României din 7 aprilie 2025 Data publicării: 17.04.2025 Membri ai Consiliului de administrație al Băncii Naționale a... detalii

Tentative de fraudă în numele Băncii Naționale a României

În ultima perioadă, a fost semnalată intensificarea tentativelor de fraudă de tip spoofing, -  apeluri telefonice, mesaje și site-uri care disimulează o comunicare oficială a unei instituții bancare sau a... detalii

Dobanda BNR ramane 6,5%

Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 7 aprilie 2025, a hotărât următoarele: menținerea ratei... detalii

Techventures Bank a fost sanctionata de BNR

Techventures Bank S.A. a fost sanctionata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) cu avertisment scris pentru nerespectarea cerintelor prudetinale impuse de banca centrala. Este vorba de Ordinul Prim – viceguvernatorului... detalii