A aparut o noua platforma de investitii in criptomonede pentru fraude online: Aspect Markets

Autor:

Bancherul.ro
2024-11-26 11:55

Cititorii ne-au sesizat ca exista pe internet o falsa platforma de investitii in criptomonede, prin care se fac fraude online.

Numele platformei este Aspect Markets si este online in prezent, la adresa de internet https://aspectmarkets.pro (vezi foto), conform unei sesizari primite la Intreababanca.ro.

Tehnologiile digitale au avansat acum atat de mult incat cu greu poti sa-ti dai seama ca un site este unul fals, destinat inselatoriilor.

Cu atat mai mult cu cat, la nivel national (si nici macar european – Europol, Banca Centrala Europeana), nici o institutie a statului (Politie sau Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF) nu are o lista cu site-uri pentru fraude online si nici un dedector unde se poate verifica daca o platforma de investitii este reala sau falsa.

O institutie a statului, cum este Directoratul National de Secutitate Cibernetica (DNSC), ar trebui sa aibe, pe prima pagina, nu „Stirile saptamanii din cybercecurity”, ci o lista cu site-urile si anunturile de pe Facebook sau Whatsapp prin care se fac fraude online.

Dar DNSC nu are pe site nici macar un formular prin care se poate verifica un site suspect, darmite o lista cu platforme tip inselatorii (scam).

Bancherul.ro a realizat o lista cu site-urile pentru inselatorii (scam), pe baza reclamatiilor cititorilor.

O astfel de lista, fireste mult mai extinsa, se afla pe site-ul Bancii Nationale a Rusiei.

La nivel european, de exemplu la Banca Centrala Europeana, nu am gasit asa ceva.

Aspect Markets nu se regaseste insa nici pe lista Bancii Rusiei. O dovada in plus ca tentativele de frauda sunt numeroase si greu de depistat, in timp ce autoritatile nu prea isi fac treaba pentru a-i proteja pe oameni.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Analiza

Care bancă are cel mai bun curs de schimb euro/leu?

Cele mai bune cotații de curs de schimb euro/leu le găsim la CEC Bank și Exim Banca Românească, rezultă din comparația ratelor de curs valutar practicate de cele mai mari... detalii

Întrebări fără răspunsuri la problemele cu cardurile BRD

Cardurile Mastercard emise de BRD nu au funcționat la ATM-urile altor bănci și la plățile în magazine, pe parcursul zilei de 11 aprilie 2025.  Iar tranzactiile refuzate au fost dublate... detalii

Nexent Bank, noul nume al Credit Europe Bank, nu va deveni o bancă digitală

Credit Europe Bank, recent transformată dintr-o bancă românească într-una străină, înregistrată în Olanda, deținută de FibaGroup a magnatului turc Hüsnü Özyeğin, a anunțat că la jumătatea anului își va schimba numele în Nexent Bank, cu scopul de "a oferi servicii bancare moderne, transparente și centrate pe client, atât clienților corporativi, cât și persoanelor fizice". Schimbarea numelui va avea loc "fără niciun impact asupra produselor și serviciilor existente." Am întrebat banca dacă aceasta urmează să devină exclusiv digitală, însă răspunsul a fost negativ: "Nexent Bank nu va deveni o bancă exclusiv digitală, însă va continua să își extindă serviciile digitale, oferind clienților soluții tot mai moderne și eficiente. Dezvoltarea soluțiilor tehnologice este una dintre prioritățile strategice, pentru a oferi clienților o experiență mai fluentă, intuitivă și personalizată." Noul logo Nexent Bank ar putea arăta ca în... detalii

Bancile devin mai prudente - indicatorii sistemului bancar in 2024

Bancile romanesti si-au majorat anul trecut provizioanele pentru riscuri, precum si valoarea capitalurilor proprii, semn ca devin mai prudente in fata incertitudinilor in crestere. Concret, conform datelor furnizate de Banca... detalii