Raiffeisen Bank nu-si lasa clientii sa foloseasca descoperitul de cont (overdraft), daca-si suspenda ratele, conform OUG 37/2020

Autor:

Bancherul.ro
2020-05-10 07:55

Raiffeise Bank blocheaza accesul clientilor la descoperitul de cont (overdraft), daca acestia isi suspenda ratele, conform prederilor OUG 37/2020, o decizie unica pe piata bancara, care poate fi considerata un abuz.

Restul bancilor permit clientilor cu overdrafturi sa-si amane ratele, conform OUG 37/2020, dar fara interdictia de a putea folosi in continuare aceasta facilitate de creditare.

“Pana la expirarea perioadei de suspendare, nu mai ai acces la eventualele sume neutilizate din limita facilitatii de descoperit de cont acordata de banca. Pe perioada de suspendare vei putea uiliza doar fondurile proprii care intra in cont in aceasta perioada (ex salariu, pensie)”, conform unui anunt publicat de Raiffeisen Bank.

Nici utilizatorii de carduri de credit (de cumparaturi) Raiffeisen Bank nu vor putea folosi cardurile de credit pe perioada de suspendare a ratelor, conform OUG 37/2020, potrivit unei informari publicate de banca, fara explicatii.

Mai mult, pe perioada suspendarii ratelor nu se aplica optiunea de rate fara dobanda si perioada de gratie la plata dobanzii, ceea ce inseamna ca se calculeaza dobanda pentru intreeaga suma datorata la data suspendarii. (vezi aici detalii)

Anuntul Raiffeisen Bank:

Informatii privind suspendarea la plata pentru descoperit de cont (overdraft)

Daca soliciti suspendare la plata pentru descoperit de cont (overdraft), este important sa cunosti urmatoarele aspecte:

Conform OUG37/2020 se suspenda la plata obligatiile de plata scadente, care in cazul descoperitului de cont sunt reprezentate de rulajul minim lunar si dobanda perceputa pentru sumele utilizate din limita.

Prin urmare, imediat ce solicitarea ta este aprobata:

– Pana la expirarea perioadei de suspendare, nu mai ai obligatia de a asigura rulajul lunar de 10% din limita acordata de banca;

– Pana la expirarea perioadei de suspendare, nu mai ai acces la eventualele sume neutilizate din limita facilitatii de descoperit de cont acordata de banca. Pe perioada de suspendare vei putea uiliza doar fondurile proprii care intra in cont in aceasta perioada (ex salariu, pensie).

– Dobanda aferenta sumelor utilizate din limita se va calcula in continuare si o vei plati dupa expirarea perioadei de suspendare, esalonat, in rate lunare egale, pe o perioada egala cu perioada de suspendare, cu incadrarea perioadei de esalonare in varsta maxima de creditare de 70 de ani, prevazuta de reglementarile interne ale Bancii.

In acelasi mod vor fi esalonate si sumele reprezentand overdraft neautorizat, datorate bancii ca efect al depasirii limitei facilitatii acordate sau a limitelor intrate in intregime in debit neautorizat dupa data de 16.03.2020.

 

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Diferență mare între dobânda la lei, de 6,50%, și cea la euro, de 2,25%

Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii