Compromisul la care au ajuns premierul Victor Ponta, care vrea sa-l demita de la CEC pe Radu Ghetea, pentru ca i-a acordat un credit pentru cumpararea unui teren agricol Ioanei Basescu, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care l-a sprijinit pe Ghetea, este ca acesta din urma sa fie retras in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al bancii, o entitate nou creata in acest scop, iar Enache Jiru (foto), propus de Ponta, sa preia conducerea executiva a bancii de stat.
Victor Ponta a confirmat astazi ca a discutat cu Isarescu numirea lui Jiru la CEC Bank: “Ministrul Finanţelor are un proiect de ordin privind reorganizarea conducerii CEC şi am discutat şi cu Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, propunerea din partea noastră – Guvernul este principalul acţionar la CEC – de a-l avea în conducerea executivă pe domnul Jiru. Este o propunere pe care o consider foarte bună, am discutat-o şi cu guvernatorul BNR şi cu alte persoane din domeniu”, a spus Ponta, citat de Mediafax.
Ponta a declarat aseara ca guvernul va cauta o solutie pentru inlocuirea lui Radu Ghetea de la CEC Bank astfel incat banca sa nu-i plateasca despagubiri, intrucat contractul acestuia de presedinte expira abia in 2015. Ponta a precizat, de asemenea, ca la CEC urmeaza sa fie aplicat un sistem de conducere dualist, cu un Consiliu de Supraveghere si Directorat.
“Poate chiar săptămâna aceasta vom gasi o solutie, pentru că e vorba de faptul că Gheţea are un contract care expiră abia la anul şi, atunci, trebuie găsită o soluţie prin care CEC să nu plătească aceste despăgubiri”, a spus Ghetea.
Ponta justifica acum schimbarea lui Ghetea prin faptul ca Jiru va implementa la CEC o conducere mult mai dinamica, de sprijinire a IMM-urilor si a persoanelor fizice.
“Asta este o politică pe care o conducere a domnului Jiru şi a celorlalţi cred că o vor putea realiza în interesul dezvoltării României”, a mai spus Ponta.
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii