Revolut, singura aplicatie bancara din Romania care permite cumpararea de criptomonede, nu garanteaza banii obtinuti din investitia in astfel de monede electronice.
„Cazuri în care depozitele nu sunt acoperite de asigurare: bani electronici și fonduri primite de la deținători de bani electronici în schimbul banilor electronici”, conform informatiilor publicate de Revolut.
Depozitele si conturile deschise la Revolut Bank UAB sunt asigurate de instituția lituaniană publică „Deposit and Investment Insurance”, dat fiind ca Revolut este o banca din Lituania, cu sucursala in Romania.
Asa incat institutia de asigurare a depozitelor din Lituania este cea care stabileste care tipuri de depozite sunt asigurate si care nu.
Depozitele si conturile din bancile romanesti sunt asigurate de o institutie din Romania: Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).
Nici FGDB nu asigura banii din bancile romanesti obtinuti din investitii in criptomonede, precum bitcoin (vezi detalii in acest articol din Intreababanca.ro).
Nu există comentarii pentru această știre.
Profitabilitatea băncilor este în ușoară scădere, pe fondul diminuării creșterii economice și creșterii instabilității și a riscurilor. Statisticile publicate de Banca Națională a României (BNR) arată că indicatorul de profitabilitate... detalii
Cele mai bune cotații de curs de schimb euro/leu le găsim la CEC Bank și Exim Banca Românească, rezultă din comparația ratelor de curs valutar practicate de cele mai mari... detalii
Cardurile Mastercard emise de BRD nu au funcționat la ATM-urile altor bănci și la plățile în magazine, pe parcursul zilei de 11 aprilie 2025. Iar tranzactiile refuzate au fost dublate... detalii
Credit Europe Bank, recent transformată dintr-o bancă românească într-una străină, înregistrată în Olanda, deținută de FibaGroup a magnatului turc Hüsnü Özyeğin, a anunțat că la jumătatea anului își va schimba numele în Nexent Bank, cu scopul de "a oferi servicii bancare moderne, transparente și centrate pe client, atât clienților corporativi, cât și persoanelor fizice". Schimbarea numelui va avea loc "fără niciun impact asupra produselor și serviciilor existente." Am întrebat banca dacă aceasta urmează să devină exclusiv digitală, însă răspunsul a fost negativ: "Nexent Bank nu va deveni o bancă exclusiv digitală, însă va continua să își extindă serviciile digitale, oferind clienților soluții tot mai moderne și eficiente. Dezvoltarea soluțiilor tehnologice este una dintre prioritățile strategice, pentru a oferi clienților o experiență mai fluentă, intuitivă și personalizată." Noul logo Nexent Bank ar putea arăta ca în... detalii