Bancile americane detin doar o treime din volumul total de credite acordate in Statele Unite, o alta treime fiind in bilanturile institutiilor caracterizate ca investitori pe termen lung, precum firmele de asigurari, fondurile de pensii si fondurile mutuale, in timp ce bancile ipotecare de stat, in principal Fannie Mae si Freddie Mac, acorda 20% din volumul total de imprumuturi.
O pondere de 14% din volumul total de credite revine restului firmelor din sectorul non-bancar, precum brokeri, fonduri tip money market, IFN-uri, emitenti de obligatiuni, fonduri imobiliare.
Volumul de credite acordate de bancile si alte firme financiare din SUA se ridica la 38 de trilioane de dolari (38 de mii de miliarde), de 2,2 ori mai mare decat PIB-ul tarii, de 18 trilioane de dolari in 2014.
Soldul creditelor din Statele Unite este constituit din credite acordate sectorului privat nefinanciar (43% din total), titluri de stat (27%) si obligatiunile straine detinute de sectorul financiar american.
Creditarea in SUA ca pondere in PIB a crescut permanent de-a lungul ultimilor 50 de ani, insa dupa criza din 2008 a scazut si si-a reluat cresterea abia din acest an, se arata intr-o prezentare a vicepresedintelui Federal Reserve, banca centrala a Statelor Unite, Stanley Fischer. (vezi aici detalii)
GSEs este acronimul pentru firmele financiare detinute de stat, IC.PF.MF.ETF reprezinta acronime pentru firme de asigurari (IC), fonduri de pensii (PF), fonduri mutuale (MF) si exchange-traded funds (ETF).
Nu există comentarii pentru această știre.
BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii