Eximbank anunta incheierea tranzactiei de cumparare a Bancii Romanesti

Autor:

Bancherul.ro
2020-01-23 19:44

Eximbank anunta finalizarea preluarii Bancii Romanesti si inceperea procesului de integrare a acesteia, in urma caruia va atinge o cota de piata de 3%, astfel ca se va clasa printre primele 10 banci din Romania.

Eximbank nu a anuntat pretul cu care a cumparat Banca Romaneasca de la banca-mama din Grecia, National Bank of Greece (NBG), ci vorbeste doar de o “oferta inaintata” (vezi comunicatul mai jos).

Eximbank a initiat anul trecut procesul de preluare a Bancii Romanesti, dupa ce BNR s-a opus ca aceasta sa fie cumparata de OTP Bank.

Fostul ministru de Finante din guvernul PSD, Teodorovici, si-a facut un titlu de glorie din aceasta tranzactie, motiv pentru care succesorul sau, din guvernul PNL, Citu, si-a manifestat retinerea pentru aprobarea tranzactiei, declarand ca o va analiza si se va pronunta in cursul acestei luni, ceea ce nu a mai facut, convins, probabil, ca afacerea este rentabila pentru banca detinuta de stat, dincolo de batalia politica.

Preluarea Bancii Romanesti de Eximbank este, de fapt, in interesul statului roman, dat fiind ca OTP Bank este detinuta de statul ungar.

Comunicatul de presa

EximBank finalizeaza achizitia Bancii Romanesti

EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti S.A. (BROM), oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece (NBG) privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM.

In urma achizitiei, EximBank intra pe atractiva piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete si continuand sa isi indeplineasca misiunea pe termen lung prin sustinerea si promovarea dezvoltarii economice a Romaniei.

Noua entitate se va situa printre primele 10 banci din Romania, avand o cota de piata de aproximativ 3%.

”Prin achizitia Bancii Romanesti, EximBank isi imbunatateste serviciile acordate clientilor locali si isi creste capacitatea de sustinere a dezvoltarii economiei romanesti. Cota de piata a BROM, un management performant si un nivel bun de solvabilitate si lichiditate completeaza punctele forte ale EximBank, impreuna urmand sa fim si mai puternici. Sunt increzator ca toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmeaza, vor crea o institutie de referinta pe piata financiar-bancara ce va raspunde mai bine cerintelor clientilor nostri”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.

 

Comentarii

De la: BADIN NICUSORSubiect:

Ultimul loc ...

Comentariu:

Sunteti o banca de SHEET, sper sa nu va mai vad prin tara asta, dar va apara presedintele Wuhannis vorbitor de germana (sau austriaca, sinonim cu romana-moldoveneasca)! Va pupa dracu!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

BCR și-a sporit creditele de consum cu 41%

BCR și-a majorat semnificativ, cu 41%, stocul de credite de consum acordate populației în primul trimestru al acestui an. Creditele ipotecare aprobate de BCR au avansat într-un ritm mai lent,... detalii

ING se află printre cele 5 bănci prin care poți face transferuri instant cu cod QR

Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii

BCR devine a cincea banca prin care poti face transferuri instant cu cod QR

BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii

BNR modifică regulamentul privind raportarea datornicilor la CRC

Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii