ECONOMIE | Analize economice

In Romania sunt 3,6 milioane de batrani cu varsta de peste 65 de ani, sub risc major in actuala pandemie de coronavirus

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Dan Palangean
2020-04-08 13:39

Eurostat a publicat, în contextul pandemiei actuale, situația populației vârstnice din regiunile europene (clasificarea NUTS 2, corespondentă cu cele opt regiuni de dezvoltare de la noi).

Din datele pe regiuni, se vede că România are o pondere a persoanelor în vârstă de circa 18,5%, semnificativ sub media UE, situată la 20,3%. Medie în creștere cu 0,3 puncte procentuale în raport cu anul precedent și 2,9 puncte procentuale față de situația din urmă cu o decadă.

Grupa de vârstă cea mai afectată de pericolul infestării cu virusul SARS-Cov-2, este cea a persoanelor de vârsta a treia.

Eventuala declanșare a bolii Covid 19, în condițiile în care există afecțiuni preexistente și/sau a unui sistem imunitar slăbit, prezintă o amenințare semnificativă pentru viața pacientului.

Paradoxal, suntem favorizați în prezent de speranța de viață mai redusă cu aproape șase ani în România față de media UE.

Factor important pentru rata mai severă de mortalitate din Italia, menționăm că această țară are cea mai mare pondere a persoanelor vârstnice din Europa, de 22,8%.

Ea este urmată de Grecia (22%), Portugalia și Finlanda (fiecare cu 21,8%), Germania (21,5%) și Bulgaria (21,3%).

Toate regiunile României au valori mai mici decât în aceste state și doar cele sudul țării trec sau ajung în apropierea pragului de 20%.

Valorile cele mai mici, de 16% - 17% sunt consemnate în Capitală și Regiunea de Nord-Vest. În România, județele cele mai afectate nu se suprapun decât parțial peste zonele cu cea mai ridicată pondere a celor de 65 de ani și peste.

Chiar și așa, sunt 3,6 milioane persoane sub risc major pe perioada pandemiei actuale, dintre care peste un milion și jumătate au trecut de 75 de ani și necesită un sprijin adecvat.

 

Taguri: Eurostat  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analize economiceComertul, in revenire spre normal in mai 2020, dupa lunile de izolare din timpul pandemei COVID-19

Potrivit datelor comunicate de INS, cifra de afaceri din comerț a revenit puternic în luna mai față de luna precedentă (+20,2% serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate). În pofida restricțiilor impuse de pandemie și a detalii

Romania a avut cea mai mare crestere a sectorului serviciilor din UE in T1 2020

România a consemnat cea mai mare creștere a sectorului serviciilor din UE pe primul trimestru al anului curent, potrivit datelor publicate de Eurostat. De altfel, doar noi (+4,7%) și bulgarii (+3,6%) am rămas pe plus după ce criza Covid a afectat puternic acest segment al detalii

Romania a coborat de pe locul unu pe locul sase in UE la cresterea costului muncii

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, România a coborât pe primul trimestru din 2020 pe locul șase între statele UE în ceea ce privește creșterea costului muncii, după ce a deținut prima poziție în perioada T1 2016 – T1 2019. Cu un avans redus detalii

Deficitul de cont curent, in scadere cu 21%. Investitiile straine au ramas pe minus

Pe fondul restrângerii schimburilor comerciale ca urmare a pandemiei, deficitul de cont curent după primele patru luni din acest an s-a redus cu 21% față de aceeași perioadă a anului anterior, până la 1.782 milioane euro. Majorarea cu 17% a deficitului pe segmentul de detalii

Ultimele Comentarii

 • Inchiderea cardului Cetelem

  Bună-ziua! As dori să-mi închid cardul Cetelem deoarece părăsesc tara și nu mai are cine ... detalii

 • Platit la exacitor

  Am fost exacutata cu poprire,s.a incheiat in 2017 mai, si figurez in birou de rau platinici as vrea ... detalii

 • Poprirea este din 2018

  Pot beneficia de această gură de aer, pot cere angajatorului sistarea popririi Aștept răspuns ... detalii

 • Ajutor

  Am avut doua restanțe acum 3 ani si ceva la 2 IFN-URI pe care le-am plătit atunci, dar tot am ... detalii

 • credit restanta

  buna ziua fiul meu cand era angajat a facut un credit a (nu stiu valoare dar fiind proaspat ... detalii