Informatii utile banci | First Bank

Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-11-24 12:10

Notificarea publicata de First Bank adresata clientilor cu credite care au asigurari Euroins:

Stimate client,

FIRST BANK S.A., cu sediul social în București, Șos. Nicolae Titulescu nr. 29-31, sector 1, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu număr de ordine J40/1441/1995, cod unic de înregistrare nr. 7025592, capital social 1.196.088.695 lei, înregistrată în Registrul Instituțiilor de Credit sub nr. RB-PJR-40-026/18.02.1999, tel. 021/303.69.00, denumită în continuare „Banca”,

INFORMARE

Având în vedere:

a. informarea transmisă de First Bank S.A. în data de 07 August 2023, cu privire la necesitatea prezentării de
către dumneavoastră a unei noi polițe de asigurare de imobil, urmare a încetării de drept a poliței de asigurare Euroins la data de 08 Septembrie 2023, în caz contrar Banca procedând la încheierea în numele și pe seama dumneavoastră a unei noi polițe de asigurare (“Informarea”);

b. până cel târziu la data de 1 Septembrie 2023 nu ați prezentat o astfel de poliță de asigurare de imobil;

c. că, pe data de 01 Septembrie 2023 în Monitorul Oficial nr. 791/01.09.2023, a fost publicată Ordonanța de
Urgență nr. 71/2023 pentru instituirea unei prelungiri legale a termenelor prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă (“Ordonanța de Urgență nr. 71/2023”), prin care termenul de valabilitate a polițelor de asigurare emise de Euroins a fost prelungit prin lege până la data de 07 Decembrie 2023;

d. că, în conformitate cu Informarea mai sus menționată, Banca a procedat la încheierea în numele și pe seama dumneavoastră a unei noi polițe de asigurare cu asigurătorul autorizat, Signal Iduna (Noul Asigurator), pe toată perioada rămasă din credit.

e. cu excepția cazului în care polița de asigurare Euroins nu a încetat, urmare a prevederilor legale arătate la lit c), din 01 Septembrie 2023 beneficiați de asigurare multiplă până cel târziu la data de 07 Decembrie 2023.

Vă comunicăm urmatoarele:

În conformitate cu prevederile contractului de credit, vă revine obligația să aveți și să mențineți o asigurare de imobil valabilă, emisă de un asigurător autorizat, pe toată perioada creditului.
În raport de această obligație, dar și de situația cauzată de intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 71/2023 la 01 Septembrie 2023, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu câteva informații utile în legătură cu situația asigurării de imobil și cateva opțiuni disponibile pentru a asigura respectarea obligațiilor contractuale:

1. Puteți să mențineți ambele asigurări, caz în care beneficiați de asigurare multiplă până cel târziu la data de 07 Decembrie 2023. Costurile ambelor asigurări sunt suportate de către dumneavoastră.

În acest caz, în ipoteza în care evenimentul asigurat se va produce până la 07 Decembrie 2023, puteți solicita plata despăgubirii, atât de la Fondul de Garantare a Asiguraților (https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-despagubirilor-indemnizatiilor/), cât și de la Noul Asigurător (avizaridaune@signal-iduna.ro), proporţional cu suma asigurată şi până la concurenţa acesteia.

De asemenea, ulterior datei de 07 Decembrie 2023:

• în ipoteza în care evenimentul asigurat nu a avut loc și
• dacă scadența primei de asigurare imobil Euroins achitată de dumneavoastră este ulterioară datei de 07 Decembrie 2023
la solicitarea dumneavoastra, Fondul de Garantare a Asiguraților vă va restitui diferența de primă de asigurare imobil Euroins.
Solicitarea de recuperare a valorii primelor se poate realiza accesând acest link, unde trebuie să urmați pașii descriși în manual. În condițiile în care nu detineți un exemplar al poliței de asigurare, vă rugăm să solicitați o copie la adresa office@holfinasig.ro.

2. Puteți să încetați (denunțați unilateral) polița de asigurare imobil emisă de Euroins și să mențineți polița de asigurare imobil cu Noul Asigurator, cu recuperarea primelor de asigurare pro-rata plătite la Euroins pentru perioada rămasă până la urmatoarea scadență a primei de asigurare.

Procedura de recuperare este următoarea:

I. Va trebui să notificați Euroins cu privire la denunțarea unilaterală a poliței de asigurare pe adresa de
email reziliere@euroins.ro, la care să atașati și copia BI/CI a asiguratului persoană fizică (proprietarul
imobilului adus în garanție).

II. Ulterior notificării de la punctul (i) veți putea solicita recuperarea primele de asigurare pentru perioada
neacoperită, accesând acest link, unde trebuie să urmați pașii descriși în manual. În condițiile în care nu dețineți un exemplar al poliței de asigurare, vă rugăm să solicitați o copie la adresa office@holfinasig.ro.

În această ipoteză, începând cu 01.09.2023, pentru evenimentele asigurate și produse se va notifica Noul Asigurător la adresa de email avizaridaune@signal-iduna.ro, conform Termeni și Condiții de asigurare.

3. Puteți să încetați polița de asigurare imobil cu Noul Asigurator și să mențineți polița de asigurare imobil cu Euroins, care va fi valabilă până cel târziu la 07 Decembrie 2023. Solicitarea de încetare se poate transmite la: office@firstbank.ro și primele achitate de dumneavoastră aferente acestei polițe se vor restitui integral.

În acest caz, orice eveniment asigurat produs anterior datei de 07.12.2023 poate fi notificat direct către Fondul de Garantare a Asiguraților ce a preluat administrarea specială a portofoliului.

Atenție: în măsura în care optați pentru această variantă, este necesar să transmiteți Băncii o nouă poliță de asigurare imobil până la data de 29 Noiembrie 2023, în condițiile menționate în Informare. În caz contrar, Banca va proceda la încheierea în numele dumneavoastră a unei noi polițe de asigurare, urmând ca sumele plătite cu titlu de primă de asigurare să fie reținute din contul dumneavoastră.

Pentru informațiile cu privire la procedura de recuperare a primelor de asigurare și pentru a deschide dosar de daună, le regăsiți accesand pagina aceasta si pagina aceasta.

Cu deosebită considerație,
Echipa First Bank,
în calitate de agent afiliat al SIGNAL IDUNA Asigurări S.A.
First Bank S.A.

Taguri: First Bank  banca  asigurari de viata  asigurare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: First Bank



First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?

Intrebari si raspunsuri utile despre calitatea First Bank de reprezentanta in Romania a Eurobank, fosta proprietara a Bancpost, de la care a preluat o parte dintre credite, restul fiind transferate la Banca Transilvania. Care este calitatea First Bank? Incepand cu data de 01.07.2018 First Bank S.A. este reprezentantul Eurobank in Romania si se ocupa de administrarea acestor credite. Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A., ca parte a planului de reorganizare al grupului Eurobank. Toate produsele de credit cesionate au fost comunicate in notificarea transmisa. Nu au fost cesionate catre Eurobank S.A. conturi curente, depozite, conturi de economii sau carduri. Legislatia aplicabila prevede ca cesionarul sa fie notificat detalii

Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay

First Bank lansează plățile prin Google Pay, o modalitate rapidă și simplă de a plăti online sau de a efectua plăți contactless, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Posesorii cardurilor emise de First Bank, care au un smartphone cu sistem de operare Android, detalii

First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021

First Bank a raportat pentru primul semestru din 2021 un profit net de 54 milioane de lei, în crestere semnificativă, de 2.5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Banca a generat o rentabilitate a capitalului (ROE) de detalii

First Bank are o noua aplicatie de mobile banking

O nouă aplicație de mobile banking, care cuprinde funcționalități unice pe piața națională, a fost lansată de First Bank în urma unui proces de transformare care a durat un an și jumătate și care a avut obiectivul de a oferi tehnologie cu o dimensiune umană, ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii