BANCI | Interviu

Jean-Claude Trichet: Economia mondiala se apropie de "momentul de recuperare"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:30

Economia mondială se apropie de "momentul de recuperare", a declarat, luni, Jean-Claude Trichet, preşedintele Grupului celor Zece (G10), organizaţie care include cele mai importante bănci din 11 ţări industrializate, şi şef al Băncii Centrale Europene (BCE).

"Ne apropiem de momentul când va începe recuperarea", a spus Trichet, prezent la reuniunea celor mai importante zece instituţii de credit la sediul din Basel al Băncii Reglementelor Internaţionale.

Totuşi, în 2009, analiştii se aşteaptă la scăderi ale Produsului Intern Brut în ţările industrializate, a adăugat Trichet.

"Majoritatea observatorilor aşteaptă o creştere economică negativă pentru ţările industrializate" în acest an, a spus preşedintele G-10.

Astfel, avansul economiei mondiale ar trebui să fie apropiat de zero în 2009, cu o "recuperare" în 2010, a precizat Trichet.

Elementele "pozitive", respectiv măsurile adoptate de guverne împotriva crizei economice, nu şi-au produs încă efectele, consideră el.

"Există un puternic angajament al autorităţilor, guvernele nu ezită să sprijine instituţii cu importanţă sistemică, acest fapt reprezentând un foarte puternic angajament care nu a fost pe deplin luat în considerare de către pieţe", a adăugat oficialul.

Grupul statelor industrializate include Belgia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi SUA.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii