Bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri in termen de o zi din momentul in care au primit banii de la Trezoreria statului, fata de doua zile, cum se intampla pana acum, a anuntat noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru (foto, langa premierul Ludovic Orban).
Astfel, daca pana acum statul vira bancilor banii pentru pensii in data de 11 a fiecarei luni, iar acestea alimentau cardurile pensionarilor doua zile mai tarziu, in data de 13, in luna ianuarie bancile au fost obligate sa puna banii pe carduri intr-o singura zi, in data de 10, dupa ce au primit banii joi, 9 ianuarie.
Ministrul Muncii a precizat ca daca se respecta vechea regula, pensiile urmau sa ajunga pe carduri abia peste patru zile, luni, 13 ianuarie, dat fiind ca in week-end nu se fac plati.
“Am transmis bancilor ca nu vad un motiv pentru care dau drumul la pensii in ultimul interval, si nu in primul. Daca facem un efort pentru pensionari, il facem toti. Astazi am tras linie si am vazut cine a platit si cine nu. Maine (14 ianuarie) am convocat o discutie si voi lua decizii. Va spun cinstit, pe PSD pare sa il deranjeze ca lucrurile se misca repede…”, a anuntat ministrul Muncii.
“In paralel, alaturi de noul presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice, Laurentiu Tent, se parcurg toate contractele Casei pentru plata pensiilor. Ne uitam, alaturi de juristi, la termene de plata dupa intrarea banilor in cont, la comisioane, acolo unde exista. Ce ma intereseaza pe mine: sa ajunga banii cat mai repede la pensionari!”, a adaugat Violeta Alexandru.
Calendarul distribuirii pensiilor prin Posta este diferit. Conform infomatiilor publicate pe site-ul Casei Nationale de pensii, pensiile se achita prin Posta in intervalul 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor.
Distribuirea pensiilor in orase mari, precum Bucuresti, se face in ordinea alfabetica a numelor pensionarilor, astfel ca cei cu nume din prima parte a alfabetului primesc pensiile mai devreme.
Nu există comentarii pentru această știre.
Transfond a anunțat că ING Bank se află printre cele cinci bănci prin aplicațiile cărora se pot face transferuri de bani instant printr-un cod QR generat în aplicațiile bancare, alături... detalii
BCR devine a cincea bancă, alaturi de CEC Bank, ING Bank, Libra Bank si BRD, prin care se pot face transferuri instant cu scanarea unui cod QR generat în aplicația... detalii
Regulamentul privind raportarea persoanelor fizice și juridice cu datorii de peste 20.000 de lei la bănci și IFN-uri în Centrala Riscului de Credit (CRC) administrată de Banca Națională a României... detalii
Aplicația Raiffeisen Smart Mobile are probleme de funcționare, conform sesizărilor primite de la cititori. „Vreau să-mi schimb PIN-ul cardului din aplicația Raiffeisen, dar nu pot, de ce?”, întreabă o cititoare,... detalii